Youtube 360 Derece Video İzleme Özelliği'ni Aktif Etti! - Haberler - indir.com

Youtube 360 Derece Video İzleme Özelliği'ni Aktif Etti!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde 10.yılını kutlayan video paylaşım sitesi Youtube, kullanıcı odaklı yenilikleri sunmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de uzun zamandır konuşulan 360 derece video izleme desteği.

Kısa bir süre önce kullanıma açılan 360 derecelik video izleme özelliği sayesinde videoyu açtığınızda sol üst kısımda gelen ok tuşlarını kullanarak o an videonun hangi kısmını izlemek istediğinizi seçmenize imkan tanıdığı gibi video açısını değiştirmenizi de mümkün kılıyor.

360 derece video izleme özelliği, video izlerken sadece kamera hareketlerini değil, kullanıcıların istedikleri açıları seçerek ortama farklı açılardan bakma fırsatını da sunuyor. Özellik şu an içim Android işletim sistemli cihazları ve bilgisayarda da Chrome internet tarayıcısını destekliyor.

Özelliği Android cihazlarda çalıştırmak için telefonu ya da tableti oyun oynar gibi sağa-sola veya yukarı-aşağı hareket ettirmek, Chrome tarayıcıda ise sol üst köşede yer alan imleci fare yardımıyla hareket ettirerek videoya yön vermek yeterli oluyor.

Aşağıdaki video örneğinden 360 derecelik video izleme özelliğini test edebilirsiniz.





PAYLAŞ