Yol takip hologramı ile trafikte yeni dönem - Haberler - indir.com

Yol takip hologramı ile trafikte yeni dönem

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-11 19:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Hyundai tarafından yapılan yeni anlaşmalar ile birlikte artık araçlarda yol takip hologramının yer alacağı belirtildi. İşte konu ile ilgili detaylar.

Hyundai WayRay ile önemli bir anlaşma yaptığını duyurdu. CES 2019 dahilinde yapılan tanıtımlarda Hyundai araçlarında akıllı hologram yol sisteminin yer alacağı ve bu özel sistem ile birlikte sürücülerin trafik ile ilgili tüm detayları kolay bir şekilde öğrenebileceği ifade edildi. Yol şeritlerinden yoldaki anlık bilgilere kadar her detayın araç önünde yer alacak olması, sürücülerin güvenli bir şekilde aracı kullanması adına da avantaj sağlayacak.

Hologram Ekranlı RED Hydrogen Tanıtım Tarihi Belli OlduHologram Ekranlı RED Hydrogen Tanıtım Tarihi Belli Oldu

Dünyanın ilk Hologram Protesto Eylemi İspanya'da Gerçekleşti 

İş birliği dikkat çekti

Özel bir firma tarafından geliştirilen teknolojinin özellikle geleceğin araçlarında yer alması beklenirken Hyundai tarafından yapılan bu anlaşma, Hyundai’nin otomobil sektöründe bu alanda özel olmasını sağlayacak. Daha önce aynı firma ile anlaşma imzalayan Porsche da yine araçlarında bu teknolojiye yer verecek ilk firmalardan bir tanesi olmuştu.

Hologram teknolojisi tutacak mı?

Hyundai öncesinde Land Rover ve Jaguar gibi pek çok dünya devi markanın hologram sistemine yönelik çalışmalar yaptığı biliniyor. Fakat tüm çalışmalar ve anlaşmalara karşın 2019 yılına kadar bu alanda herhangi bir teknoloji kullanıma sunulmadı.

Hologram teknolojisinin en büyük avantajlarından bir tanesi şerit takip sistemi gibi pek çok farklı trafik bilgisini sürücülere yönelik sunması. Araçlara çok fazla yaklaşılması, araç takip mesafesine dikkat edilmemesi gibi durumlarda hologram sistemi tarafından uyarılar veriliyor ve sürücünün kurallara uyması isteniyor. 

Bir Japon Firması, Satın Alabileceğiniz Hologram Sevgili Geliştirdi 


İlgili uygulamalar
Üst düzey Hologram Teknoloji gerçek oldu!Üst düzey Hologram Teknoloji gerçek oldu!
Hologram ile evlenen adam; Akihiko KondoHologram ile evlenen adam; Akihiko Kondo

PAYLAŞ