Yoğun istek üzerine Youtube'da bulunan çocuk istismarı görüntüleri tek tek kaldırılıyor - Haberler - indir.com

Yoğun istek üzerine Youtube'da bulunan çocuk istismarı görüntüleri tek tek kaldırılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-24 11:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Mike ve Heather Martin adına sahip evli çifti Youtube üzerinden sürekli olarak çocuk istismarına dair paylaşımlar yapması sonucu, insanlar bu anlamda rahatsız oldu ve bu videoların kaldırılmasını talep etti. Hatta ve hatta birçok insan tarafından şikayet bile edilen bu hesap, insanların sinirin yatıştırmadı. Çünkü konuya herhangi bir şekilde müdahale etmeyen YouTube yetkililer, bu insnalrın yaptıkalrı yayınla para kazanmasına sessiz ve tepkisiz kaldı. Hal böyle olunca insanalr daha çok sinirlendi ve YouTube daha fazla yüklendi. Tepkilerin artması sonucu sessizliğini bozmak zorunda kalan YouTube, sonunda hesabın yayın yapmasına izin vermedi.  

Aile 5 çocuğundan 2'sinin velayetini kaybetti

İnsanların sabrını zorlayan bu olaya ise hukuki birde yaptırım geldi. Açılan davalar sonucu kanalın sahipleri olan Mike ve Heather Martin çiftine 5 yıllık hapis cezasına çaptırıldılar. Hatta bu ceza ile kalmayan çift birde çocuk ihmalinden ötürü 5 çocuktan 2'sinin velayetini kaybetti. Geriye kalan 3 çocuğunu ise yanına almak zorunda kalan çift şartlı tahliye kararı ile karşı karşıya kaldı. Ancak bu cezalara yetinmeyen çift yeni bir kanal açarak yayın yapmaya devam etti.

YouTube bu sefer erken davrandı ve kanalı erken kapattı

İşin ilginç yanı ise burada başlıyor. Çünkü yeni ceza alan çift akıllanmayıp yeni bir kanal açtı. Hatta milyonlarca takipçide kazanan çift bu olayın arkasından para kazanmaya devam etti. Ancak çok ileriye gitmeden Youtube bu kanalı da kapatarak insanların tepkisinin önüne geçmek istedi. Çünkü böyle bir karar almamış olsaydı YouTube'a olan güvenler çok fazla sarsılacaktı ve bu durumdan elbette Youtube zararlı çıkacaktı.





PAYLAŞ