Yine bir iPhone sorunu: iPhone bozan kod sosyal medyada yayılıyor - Haberler - indir.com

Yine bir iPhone sorunu: iPhone bozan kod sosyal medyada yayılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-17 11:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Son dönemlerde ortaya çıkan bazı sorunlar iOS'un çökmesine sebep oluyordu. Çeşitli hatalar yüzünden bu işletim sistemi yeniden başlatılıyor. Özellikle son dönemlerde ortaya çıkan bazı yabancı karakterlerden dolayı, farklı kodlardan dolayı çökmeler sıkça yaşanıyordu. Bu günlerde ise yayınlanan bir kod iPhone'u bozmaya yarıyor.

Sosyal Medyada Yayılıyor

Son yıllarda birçok kombinasyonla iOS'a sahip cihazlar çöküyordu. Şimdi ise yeni bir zararlı kod ile karşı karşıya gelen iOS kullanıcılarının, 15 saniyelik kod sayesinde cihazları kilitleniyor. Telefonları yeniden başlatmaya zorlayan bu kod muhtemelen yakın zaman içerisinde Apple tarafından çözülecektir. Fakat bu sorunlar iPhone kullanıcılarını zor durumda bırakabiliyor. Sosyal medyada arkadaşlarınız, yakınlarınız veya farklı kişiler size şaka amaçlı veya farklı amaçlarla bu kodu gönderebilir ve sizden bu kodun açılmasını isteyebilir. Bu can sıkıcı konu yakında çözülecek olsa da şuanda hızla yayılıyor.  Güvenlik araştırmacısı Sabri Haddouche tarafından keşfedilen bu yöntem Safari WebKit'i bozarak cihazınızı zor bir duruma sokuyor. iPhone, iPad, Apple Watch ve Mac cihazlarda bile sorun yaşatan 15 satırlık bir kod; iOS 7 ve üzeri cihazları etkiliyor.

Apple, Safari'ye Reklam Takip Engelleyicisi EkliyorApple, Safari'ye Reklam Takip Engelleyicisi Ekliyor

Bazı araştırmacılara göre bu sorun iOS 12'de yaşanmıyor. Yarın yayınlanacak olan bu yeni iOS sürümü ile bu sorun tamamen çözülmüş olacak. Cihazınızın sadece kilitlenmesini sağlayan bu kod herhangi bir kişisel verinizi çalmıyor. Zaten böyle bir kod olsaydı Apple, bu sorunu hızlı bir şekilde çözer ve güncellemeyi yayınlanırdı. Safari'nin kodları çözümlerken döngüye girmesi sebebiyle çökmeye neden olan bu kod, güvelik araştırmacısı olan Sabri Haddouche tarafından keşfedilmiş. Sadece cihazı kilitleyen bu zararlı kodlar sosyal medyada hızla yayılıyor. Birbirlerine şaka yapmak isteyenler sosyal medyada birbirlerini kandırarak bu kodları açmasını ve Safari'nin çökmesini sağlıyor. Fakat zararlı bir yazılım olsaydı ve insanlar sosyal medyada şaka amaçlı paylaşsalardı, kişisel verilerinin çalınmasına, bazı zararlı yazılımlar yüzünden format atmanıza, mesajlarınızın çalınmasına, iradeniz dışında uygulamaların açılmasına sebep olabilir. Bu nedenle böyle zararlı yazılım veya kodların kesinlikle açılmamasını öneriyoruz. Bu kodun birkaç gün içerisinde çözüleceğini bilsek de gene de bu günlerde bizleri sıkıntıya sokabiliyor.


Google, Safari'nin Varsayılan Arama Motoru Olmak İçin Servet ÖdeyecekGoogle, Safari'nin Varsayılan Arama Motoru Olmak İçin Servet Ödeyecek
Safari, Spotify İçin Desteğini KesiyorSafari, Spotify İçin Desteğini Kesiyor
Spotify Apple'ın Safari Tarayıcısından Kaldırıldı!Spotify Apple'ın Safari Tarayıcısından Kaldırıldı!

PAYLAŞ