Yine bir Instagram özelliği Facebook’a geliyor - Haberler - indir.com

Yine bir Instagram özelliği Facebook’a geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-25 13:55:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Instagram zaman zaman çeşitli yenilikler yaparak kullanıcılarını memnun etmeyi başarıyor. Instagram'ın geçen yıl gelen "yakın arkadaşlar" özelliği, platform üzerinde paylaştığımızda hikayeleri yakın arkadaşlarımız ile paylaşmanıza izin veriyor. Yani şöyle ki kendi belirlediğimiz kişiler dışında kalan kullanıcılar paylaşmış olduğunuz içerikleri göremeyecekler. Instagram'da yer alan bu yakın arkadaşlar özelliği artık Facebook platformuna da yerini alacak. 

Facebook'a yeni bir özellik geliyor

Halihazırda gelişmiş düzeyde özelliklere sahip olan Facebook, Instagram'ın yakın arkadaşlar özelliğine kavuşacak. Bildiğiniz üzere Facebook, her geçen gün genç kitlesini kaybetmeye devam ediyor. Fakat buna rağmen platform dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medya platformu olma özelliğini kaybetmiyor. Şöyle bir durum var ki, Facebook her ne kadar kullanıcı sayısı ile rakiplerinizi açık ara geride bırakıyor olsa da mevcut kitle platformdan pek de memnun değiller. Bu yüzden şirket yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. 

Facebook, Instagram'ı ufak ufak kopyalıyorFacebook, Instagram'ı ufak ufak kopyalıyor

Yakın zamanda yapılacak olan Facebook güncellemeleri ile beraber Instagram platformunun en popüler özellikleri arasında yer alan yakın arkadaşlar özelliği artık Facebook içine de geliyor. Bu sayede Facebook kullanıcıları da tıpkı Instagram'da olduğu gibi içeriklerini kendi belirledikleri arkadaşları ile paylaşabilecekler. Bu özellik sadece yakın arkadaşlar listesine eklediğiniz kişilerle paylaşmanızı sağlayacak. Bu özellik Facebook üzerinde ne kadar tutacağı ise belli olan bir durum değildir. Daha önce Facebook, kişilere özel arkadaşlar listesi oluşturma ya da gruplama gibi özellikleri denemişti. Fakat bu özelliklerden istedikleri etkiyi alamayan şirket, farklı özellikler üzerinde de çalışmaya devam ediyor. Facebook yaptığı yenilikler ile beraber genç kitlesini geri kazanmayı hatta onları uygulamada tutmaya yönelik hareket ediyor. 

Her geçen gün daha da gelişen ve kullanıcıların beğenisini kazanan Facebook özellikleri he geçen gün daha da gelişerek kullanıcı sayısını artırmaya yönelik hareket ediyor. Bu konu hakkında belli bir kitle de Cambridge Analytica olayı ile beraber yeni özelliği bağdaştırarak, kullanıcıların böylelikle daha fazla verisini ele geçirmeye yönelik hareket ediyor. Söz konusu bu özelliğin oldukça kısa bir süre içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor. Özelliğin sunulması ile beraber Instagram ile benzerlikleri ve farklılıklarını da yakın zaman içerisinde göreceğiz. 

 


Yapay zekada krtik Facebook atılımıYapay zekada krtik Facebook atılımı
Facebook'tan eğlenceli montajlar yapmanızı sağlayan uygulama: WhaleFacebook'tan eğlenceli montajlar yapmanızı sağlayan uygulama: Whale

PAYLAŞ