Yıllar geçse de hala çok sevilen 6 Efsane Yazılım - Haberler - indir.com

Yıllar geçse de hala çok sevilen 6 Efsane Yazılım

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-09 13:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Bilgisayar teknolojilerinin gelişmeye başlaması ile birlikte kullanıma sunulan yazılımlar, üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen hala kullanılmaya devam ediyor. İşte hiç eskimeyen ve hala sevilerek kullanılan 6 yazılım. 

Tarayıcıda Oynanabilen 2400 Efsane MS-DOS Oyunu! 

Microsoft'un Build 2019 geliştirici konferansının başlangıç tarihi belli olduMicrosoft'un Build 2019 geliştirici konferansının başlangıç tarihi belli oldu

1. Komut istemi (1981)

1980 yılında özel olarak geliştirilen ve daha sonrasında 1981 yılı itibariyle Microsoft tarafından satın alınan komut istemi, Microsoft sistemlerinde daha çok MS-DOS olarak biliniyor. Bilgisayarlarda pratik bir şekilde işlem yapmamızı sağlayan bu komut sistemi ile pek çok farklı özel aracı çalıştırabilir ya da özel ayarlamalar yapılabilmekteyiz.

2. Microsoft Office (1982)

İlk defa 1982 yıllarında adımları atılarak kullanıma sunulan Microsoft Office, o yıldan bugüne kadar bilgisayarlar ile özleşmiş ve yapılan güncellemeler sayesinde zamana yenik düşmeden kullanıcıların hala en çok sevdiği ofis uygulaması olmayı başarmıştır. Kullanıma sunulduğu ilk dönemlerde Microsoft Office Word versiyonu bulunmazken, ilk program Microsoft Excel olmuştu. 1989 yılında ancak Word geliştirerek kullanıma sunuldu. Aradan geçen 7 yıllık süre içerisinde Excel piyasanın hakimi olmayı başarmıştı.

3. SimCity (1989)

1989 yılında piyasaya sunulan ve bu tarih itibariyle hala sevilerek oynanmaya devam eden SimCity oyunu simülasyon türünün en popülerlerinden bir tanesi. Farklı versiyonları ve benzer oyun türleri ile oyun dünyasındaki yerini koruyan SimCity geniş bir oyuncu kitlesine sahip durumda.

4. Adobe Photoshop (1990)

Bir doktora öğrencisi Thomas Knoll gayretleri ile geliştirilen Adobe Photoshop, 1988 yılında Adobe tarafından satın alındı ve 1990 yılında ilk sürümü ile piyasaya sunuldu. İlk başlarda Macintosh için geliştirilen Photoshop, 1992 yılı itibariyle Windows işletim sistemlerinde de kullanılmaya başlandı. Aradan geçen yıllar boyunca farklı versiyonlarıyla efsane programlardan birisi olmayı başaran Adobe Photoshop için 2003 yılı ise bir dönüm noktası oldu ve bu tarih itibariyle Creative Suite altında kullanıcılara sunulmaya başlandı.

5. Microsoft Visual Studio (1995)

Visual C++’ya dayanan kökleri ile günümüzün en eski programlarından bir tanesi olan Microsoft Visiul Studio  ilk defa 1995 yılında piyasaya sürüldü. Microsoft, 2014 yılında yaptığı değişiklik ile birlikte ücretsiz sürümü tüm kullanıcılara sunarken, bu programın yıllardan beri kullanılmasına da böylece imkan sağladı.

6. Norton AntiVirus (1991)

Antivirüs programları arasında günümüzde çok fazla popüler olmasa da hala geniş bir kullanıcı tarafından tercih edilen Norton AntiVirus, 1991 yılından itibaren kullanıma sunuldu. Performans sorunları ve benzer şikayetler artmış olsa da hala antivirüs alanının en eskilerinden birisi durumunda.


Micrososft'tan Xbox'a özel oyun ve oyun stüdyosu!Micrososft'tan Xbox'a özel oyun ve oyun stüdyosu!
Citus Data, Microsoft Tarafından Satın AlındıCitus Data, Microsoft Tarafından Satın Alındı
Microsoft, oyun dünyasına 2019'da damga vuracakMicrosoft, oyun dünyasına 2019'da damga vuracak

PAYLAŞ