Yılın en büyük oyun fuarı E3 2020’de neler tanıtılacak? - Haberler - indir.com

Yılın en büyük oyun fuarı E3 2020’de neler tanıtılacak?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-16 18:20:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük elektronik eğlence fuarı E3, bu yıl da geleneğini bozmuyor ve dünyanın her yerinden oyun ve teknoloji meraklılarını bünyesinde buluşturuyor. 

E3 ya da asıl tam adı ile Electronic Entertainment Expo; her yıl tüm dünyanın dikkatini çeken elektronik eğlence fuarı olarak tanınıyor. 1995 yılından itibaren her yıl düzenlenen fuar, bu yıl da 2009 yılından beri kendine merkez olarak edindiği Los Angeles Convention Center’da düzenlenecek. E3 2020; yeni oyunlar, sabırsızlıkla beklenen konsollar ve eğlenceye yön veren teknolojinin yer aldığı her şeyi misafirlerine sunacak.

CES 2020’de tanıtılan en garip cihazlarCES 2020’de tanıtılan en garip cihazlar

Microsoft ve Nintendo gibi büyük isimlerin katılım gerçekleştireceği E3 dahilinde çok önemli tanıtımlar ve duyuruların yapılması bekleniyor. Fuar hakkında en dikkat çeken detaylardan birisi PS5'i çıkaracak olan Sony'nin fuara katılım sağlamayacak olması diyebiliriz. 

Sony neden yok?

sony ps5 e3

Geçen yıl gerçekleştirilen E3'te bulunmayan Sony, görünüşe göre bu yıl da fuarda yerini boş bırakacak. PS4'ü E3 2013 dahilinde tanıtmış olan şirket, bu yıl Nintendo ve Microsoft gibi rakipleriyle ilgi yarışına girmek yerine farklı bir strateji izleyecek.

E3 2020’de Microsoft'tan neler bekliyoruz?

En dişli rakiplerinden birisi olan Sony'nin aksine oyun konsolunu tanıtmak için fuarda yerini alacak olan Microsoft, çıkan iddialara göre Xbox Series X'in yanı sıra disk girişi bulunmayan daha ucuz bir konsol tanıtması beklenen şirket, bazı Xbox'a özel oyunların da tanıtımını bu fuarda yapacak.  Halo Infinite’in oynayışına dair görüntüler ve oyun hakkında bazı bilgilere ulaşacak olmamız muhtemel.

microsoft xbox e3

Nintendo fuarda neler tanıtacak?

Nintendo, her zamanki gibi fuarda yerini alacak. Fakat henüz kesinleşmeyen bir durum var ki o da yeni bir cihazın tanıtımının yapılıp yapılmayacağı. Bir süredir şirketin Nintendo Switch Pro yeni bir konsolun piyasaya sürüleceğine dair iddialar gündemde. Eğer ki iddialar doğru ise E3 2020, yeni konsolun tanıtımını gerçekleştirmek adın uygun bir yer olabilir. Özellikle de Sony gibi büyük bir rakip fuarda yer almıyorken.

Şirket geçtiğimiz yıl fuarda Zelda BOTW devam oyununun tanıtım videosunu göstermişti. Oyunun ne zaman çıkacağı ise E3 2020'de açıklanacak gibi duruyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan bir diğer oyun da Metroid Prime 4’ün de tam olarak neye benzediğini de bu yıl görmeyi umut ediyoruz. Şirketin gerçekleştireceği sunumda yer vereceği oyun  Super Smash Bros Ultimate olacak. Muhtemeldir ki oyun için yeni bir DLC tanıtımı yapılacak.

Oyunlar adına beklenebilecek gösterimler

e3 fuar oyun halo2020 yılında çıkacağı ön görülen birçok oyun duyurulmuş durumda; bu gelişmeden de anlaşılacağı gibi fuar içerisinde bol bol oynayış videosu, fragman, duyuru ve çıkış tarihleriyle ilgili bilgilerle karşılaşacağız. e3 fuar oyun haloBu oyunlardan bazıları Gods and Monsters, Little Nightmares 2, No More Heroes III, Bayonetta 3, Super Meat Boy Forever, Everwild ve Hollow Knight: Silksong olacak.

Her yıl fuarda bulunan  Bethesda da yakın zamanda DOOM Eternal’ı oyuncularla buluşturacak. Fakat bunun dışında fuarda ne olacak bilinmiyor. Bilim kurgu RPG oyunu Starfield ya da yeni bir Elder Scrolls oyunu tahminlerden bazıları olabilir.

Geçtiğimiz yıl tanıtımı yapılan ve şu an kullanıma açık olan Google Stadia, fuar içerisinde karşımıza çıkacak Google ürünleri arasında yer alabilir. Belki de Destiny 2 dışında Stadia’da oynanabilecek yeni oyunlar da görebiliriz.


CES 2020 etkinliğinde ilgi çeken katlanabilir cihazlarCES 2020 etkinliğinde ilgi çeken katlanabilir cihazlar

PAYLAŞ