Yılbaşında App Store Rekoru Geldi - Haberler - indir.com

Yılbaşında App Store Rekoru Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-04 16:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın son zamanlarda uygulamış olduğu yüksek fiyat politikası markaya zarar vermeye devam ediyor. Çin ile yaşanan gerilimlerden sonra hisse değerlerinde yüzde 10’luk bir kayıp yaşayan marka, şimdi ise bazı olumlu haberler ile gündeme gelmeye başladı. Yaşanan tüm o satış sorunları ve mali krizler sonrasında Apple’ın yılbaşı günü gecesinde App Store harcamaları noktasında yeni bir rekor kırdığı ortaya çıktı. Bu kapsamda 25 Aralık ile 31 Aralık tarihleri baz alınırken bu bölümde kullanıcıların App Store üzerinden tam 1.22 milyar dolar yaptığı ifade edildi. Bu rakam dahilinde ise sadece yılbaşı gecesi yapılan olan harcamaların 322 milyon dolar olduğu belirtilenler arasında bulunuyor. Bu kapsamda bu yeni rakamlar ile beraber App Store’da tek günde yapılan harcama rekoru da kırılmış oldu.

App Store Yılbaşı Rekoru

App Store Türkiye İçin Üzücü Zamlar GeldiApp Store Türkiye İçin Üzücü Zamlar Geldi

Apple’ın uygulama mağazası App Store bu rakamlar ile beraber 2018 yılını yeni rekorlar ve başarılar ile gerisinde bırakmış oldu. Yılbaşı döneminde yapılan bu yüksek harcamanın daha çok kişisel bakım ve oyun kategorilerinde gerçekleştiği ifade ediliyor. Bu kategoriler haricinde ise sağlık ve fitness, verimlilik ve eğitim gibi kategoriler ön plana çıkmış durumda. Son zamanlarda cihazların yüksek fiyatlarından ötürü satışlarda azalma yaşayan Apple’ın servisleri ve uygulama mağazası ile iyi gelirler elde ettiğini görüyoruz. Birim başı satış rakamları bir hayli düşen markanın gelirlerini tekrardan nasıl düzelteceği ise bilinmiyor.

2018'in en iyi App Store uygulamaları

Ancak her yıl olduğu gibi 2019’da da yeni nesil iPhone modellerini göreceğiz. Modellerin tasarım tarafında iPhone Xs serisi ile bir benzerlik göstermesi bekleniyor. Ancak fiyat noktasında yine markanın yüksek bir fiyat politikası belirlemesi bekleniyor. Bakalım Samsung ve Huawei gibi isimler bu yıla oldukça iddialı hazırlanırken Apple neler sunacak yakında göreceğiz.  


App Store bir anda bazı uygulamaları kaldırdı, peki neden?App Store bir anda bazı uygulamaları kaldırdı, peki neden?
2018'in en iyi App Store uygulamaları2018'in en iyi App Store uygulamaları
App Store sunucuları neden çöktü?App Store sunucuları neden çöktü?

PAYLAŞ