Yıl sonunda Windows 7 liderlikten olabilir - Haberler - indir.com

Yıl sonunda Windows 7 liderlikten olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-08 11:10:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Şu anda Windows versiyonları arasında en büyük kullanım oranına sahip olan Windows 7 için 2018 sonu liderliğin de sonu olabilir.

Microsoft tarafından piyasaya sunulan işletim sistemleri, kendi içerisinde de tatlı bir rekabete sahne oluyor. Firma tarafından en son Windows 10 adı verilen işletim sistemi piyasaya sunulurken önceki versiyonlara göre çok farklı ve gelişmiş özelliklere sahip sistem, hala istenilen kullanım oranlarına ulaşabilmiş değil. Bu durumun en önemli etkeni ise Windows 7 kullanım alışkanlıkları ve memnuniyeti.

Windows 7 Desteği 2020 Yılına Kadar Devam Edecek!Windows 7 Desteği 2020 Yılına Kadar Devam Edecek!

Windows 7 2018 sonu geride kalabilir

Windows 10’a doğru geçiş yavaş bir şekilde gerçekleşirken başarısız bir Windows 8 versiyonu nedeniyle Windows 7 kullanım oranları yükseklerde kaldı. Geçtiğimiz döneme kadar diğer işletim sistemlerine göre yüzde 50’yi aşkın kullanım payına sahip olan Windows 7, giderek kan kaybediyor.

Windows 10'un kullanıcı kitlesi büyüyor

Güncel kullanım oranları nasıl?

İşletim sistemlerinin kullanım oranlarına yönelik yapılan son güncellemede Windows 7 ile Windows 10 arasındaki makasın oldukça azaldığı görülüyor. Windows 7 kullanım oranı yüzde 43’e kadar gerilirken buna karşın Windows 10 kullanım oranını yüzde 33’e çıkarmış durumda. Mevcut ilerleme ve piyasa tahminlerine göre ise Windows 7 kullanım oranları 2018’in sonlarına doğru Windows 10’un gerisine düşecek. Bireysel kullanıcılar arasında çok daha popüler olan Windows 10’a karşın kurumsal tercihlerde Windows 7 daha ön planda. Kurumsal alanda yaşanacak değişim kullanım oranlarının çok daha hızlı bir şekilde değişmesinde etkili olabilir.


Windows 7 kullanımı yüzde 20'den fazlaya çıkınca PUBG'ye yasak gündemdeWindows 7 kullanımı yüzde 20'den fazlaya çıkınca PUBG'ye yasak gündemde
Windows 7 ve Windows 10 neden rakip olduWindows 7 ve Windows 10 neden rakip oldu

Windows 10 İnceleme Videosu


PAYLAŞ