Yerli Üretim Tecno Mobile Camon 16 Modeliyle Türkiye'de Satışa Çıktı - Haberler - indir.com

Yerli Üretim Tecno Mobile Camon 16 Modeliyle Türkiye'de Satışa Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-27 21:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yerli üretimleri ile Türkiye'de dikkat çekmeyi başaran Tecno Mobile, yeni modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni model satışa çıktı.

Tecno Mobile Türkiye'nin önemli bir girişim olarak dikkat çekerken üretimi yapılan akıllı telefonlar pazarda giderek yaygın bir hale gelmeye başladı. Şirket yaptığı son tanıtımda Camon 16 adı verilen yeni modelinin teknik detaylarını aktardı.

Camon 16 Teknik Özellikleri Neler?

170,9 x 77,2 x 9.2 mm ölçülerinde olan telefonda özellikle arka kamera kurulumu dikkat çekiyor. 48 megapiksel Ultra 4'lü kamera, 2 megapiksel derinlik sensör desteği, 2 megapiksel makro çekim lensi mevcut durumda. Ayrı bir lens de kameraların yapay zeka desteği almasını sağlarken, kameraların hemen altında karanlık ortamlarda daha net ve aydınlık fotoğraflarının çekilmesini sağlayan flaş bulunuyor.  Cihazın ön kamerası ise 16 megapiksel ve çift flaş desteğine sahip.

6.8 inç ekranı ile kullanım sunacak olan telefonda 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı mevcut. 5000 mAh kapasiteli pili ile uzun süreli kullanımlar için de ideal durumda olan telefonda, Android 11 işletim sistemi bulunuyor. Çift sim kart desteği ile birden fazla hat kullanan kişilere de hitap etmeyi başaran telefon, tüm bu özellikleri ile birlikte 3499 TL’lik etiket fiyatına sahip.

“Üstün kamera işlevleri sayesinde dünyanın en prestijli tüketici elektroniği etkinliği olan IFA’da ‘Kamera Teknolojisi İnovasyonu Akıllı Telefon Altın Ödülü’nü alan CAMON serisinin üyesi olan CAMON 16’nın ilk yerli üretim telefonları ülkemizdeki tüketicilerin beğenisine sunuluyor.” denilerek tanıtılan yeni modelde özellikle kamera özelliklerine ağırlık verilmiş. 

Kamerasında yapay zeka desteği ile çeşitli modlara yer veren geliştirici şirket ultra gece portresi adını verdiği yeni modu, etkileyici gece fotoğrafları çekilmesini sağlıyor. Tüm bunlara ek olarak kamerada portre bokeh, HDR portresi, göz odağı gibi özellikler mevcut. Üstelik yapay zeka güzelleştirmesi ile kullanıcıların farklı rötuşlar yapmasına imkan tanıyan yeni özellik, şirketin özel AR-Ge çalışmasıyla ortaya çıkarılmış. Video çekim özellikleri ile de etkileyici performans sunan yeni telefonda, 120 karelik ağır çekim gibi farklı çekim modları bulunuyor.





PAYLAŞ