Yerli üretim logosunu ilk kullanacak telefon belli oldu - Haberler - indir.com

Yerli üretim logosunu ilk kullanacak telefon belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-05 11:05:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Bir süre önce yerli üretimde kullanılacak olan logonun belirlenmesinin ardından, yerli üretim logosunun ilk kullanıldığı telefon, General Mobile 9 Pro oldu.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle, geçtiğimiz haftalarda bir karar alınarak, Türkiye’de üretilen ürünlerin üzerine, yerli üretim logosu konulacağı söylenmişti. Kararın yürürlüğe girmesinin ardından, birçok ürün yerli üretim logosu ile satışa sunulmaya başlandı. Teknolojik ürünler için de geçerli olan bu kararla birlikte, yerli üretim logosu ile satışa çıkacak ilk akıllı telefon da belli oldu. Yerli üretim logosu ilk olarak, General Mobile 9 Pro modelinde kullanılacak.

General Mobile GM9 Pro Teknik Özellikleri ve Türkiye FiyatıGeneral Mobile GM9 Pro Teknik Özellikleri ve Türkiye Fiyatı

Başarılı ve yerli akıllı telefon üreticisi General Mobile, geçtiğimiz aylarda yeni cihazı GM 9 Pro’yu tanıtmıştı. GM 9 Pro, General Mobile tarafından üretilen cihazlar arasında hem en yüksek özelliklere hem de fiyata sahip telefon oldu. Aynı zamanda GM 9 Pro’nun 2 yıl boyunca Android’in en güncel sürümünü kullanacağı da vaadedildi. Gm 9 Pro’yu diğerlerinden ayıracak bir özellik de cihazın yerli üretim logosuna sahip olan ilk akıllı telefon olması oldu. 2 bin 900 lira fiyat etiketine sahip olan Gm 9 Pro’nun özelliklerine bakacak olursak;

General Mobile GM 9 Pro teknik özellikleri

6,1 inç, 2160x1080 piksel, 18:9 oranında AMOLED ekran

Snapdragon 660 işlemci yongası

12 MP + 8 MP arka kamera (f/1.8 diyafram açıklığı)

8 MP ön kamera (f/2.0 diyafram açıklığı)

4 GB RAM

64 GB dahili hafıza (256 GB'a kadar microSD kart desteği)

3.800 mAh batarya

Boyutlar: 159 x 75,8 x 7,9 mm



PAYLAŞ