Yerli Üretim logosunda Türk Bayrağı neden kullanılmadı? - Haberler - indir.com

Yerli Üretim logosunda Türk Bayrağı neden kullanılmadı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-20 14:16:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Ülkemizi temsil eden gerek yurt dışı olsun gerekse yurt içi olsun birçok logo bulunmakta. Bu logolardan pek çoğu ticari ürünlerde, market raflarında, ulusal veya uluslararası organizasyonlarında karşılaşmak mümkün. Ticaret Bakanlığı tarafınca yapılan son adımda ise vatandaşı Türkiye'de üretilen ürünlere sevk etmeye yönelik adım oldu. Artık market raflarında sergilenen ürünlerin Türkiye menşei olup olmadığını anlamamız için "Yerli Üretim" logosunu göreceğiz. Tanıtım esnasında açıklama yapan Bakan Pekcan, Türkiye'de üretim yapan ya da tesisleri Türkiye'de olan yabancı firmaların fiyat etiketlerinde bu yeni logolar olacak.

Türk Bayrağının kullanılacağı yerleri belirleyen anayasal bir düzen var

Anayasamızın 2 bin 893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu'nun 7. maddesinin 2 fırkasında yer alan Türk Bayrağı ile ilgili olan yasada " Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz." ibaresi yer alıyor.

Her kim olursa olsun bu anayasada mevcut olan maddeleri görmezden gelemez. 

Bu madde göz önünde bulundurulduğu zaman Ticaret Bakanlığı'nın bir devlet kuruluşu olarak bunu görmezden gelmesi imkansız. Aynı zamanda özel bir düzenleme ile logoda bayrak kullanımına izin verilmesi söz konusu olursa bu durumun özel sektördeki firmaların bayrak kullanımını artıracağını göz önünde bulundurmamız gerekmektedir. 





PAYLAŞ