Yerli savaş uçaklarımız, 2023'ten önce gökyüzünde olacak - Haberler - indir.com

Yerli savaş uçaklarımız, 2023'ten önce gökyüzünde olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-11 11:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Milli Savunma Sanayisinde İHA'lar ve SİHA'lar etkin rol oynuyor. Dünya çapında büyük ünü olan ve  büyük başarılara imza atan İnsansız Hava Araçlarımız, Türkiye'nin güvenliği için ve diğer sebeplerden dolayı hava sahamızı kontrol ediyor. SİHA'lar sayesinde terör hedeflerini ciddi düzeyde azaltmaya başladık. Bu günlerde Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, uzun zamandır beklenen müjdeyi verdi.

2023'ten Önce Milli Savaş Uçaklarımız Göklerde Olacak

Bayraktar, "İnsansız savaş uçağını inşallah 2023 öncesi, 1.5 ton yük taşıyabilen daha stratejik görevler yapan insansız hava aracını da inşallah 2019'da uçuracağız. Türkiye SİHA da satmaya başladı. 2012'de biz minilerini satmıştık. Şimdi büyükleri gitmeye başladı. Katar, Ukrayna olmak üzere 3-4 yer var" dedi. Terörü azaltma konusunda en iyi yatırım olarak İnsansız Hava Araçlarını gösteren Bayraktar, "Ne insansız hava araçlarını ne de mühimmatları bize dışarıdan vermiyorlardı." dedi ve şöyle de ek getirdi: "Terörü bitirmek istemiyorlardı. Son iki senedir terör olayları çok azaldı niye çünkü insansız hava araçları çok etkili kullanılıyor. 58 tanesi Bayraktar'dan. Şu an biz konuşurken de 15 tanesi havada. Bu sayı gitgide artarak 50 olacak. İnsansız hava araçlarını da teslim ettiğimizde iş bitmiyor. Eğitimlerini de biz veriyoruz. Benim üç senem ekiple beraber Güneydoğu'da geçti. Afrin operasyonunda da çok özel teknolojilerle İHA'larımız donatıldı. Bayraktar TB1 kendi sınıfında dünyanın en iyisi. Türkiye kadar terörle mücadele harekatı yapıp bu kadar teknolojiyi kullanan başka ülke yok."

Dev Secure Milli Antivirüs yazılımı : Tehditlerden ÖzgürlüğeDev Secure Milli Antivirüs yazılımı : Tehditlerden Özgürlüğe

İnsansız Hava Araçları günümüzde birçok alanda kullanılıyor. Özellikle Milli Savunma alanında kullanılan bu uçaklar, adından da belli olduğu gibi içerisinde insan bulundurmuyor. Uzaktan kontrol edilen uçaklar çeşitli silahlarla ateş edebiliyor, düşman tespiti yapabiliyor. Genel olarak kullanım amacı keşif veya saldırı görevleridir. Son dönemlerde İHA'lar yangın söndürmede de kullanılabiliyor. Bu araçlar genelde savaş uçakları için zor, kirli ve tehlikeli görevlerde kullanılır. İHA'ların çok çeşitli şekil, ebat, işlevsel çeşitli yönünden farklı farklı uçaklar üretilmektedir. Yani İHA'lar tarihsel olarak bakıldığında aslında bir "Drone" dur. Ancak bağımsız kumanda sistemleri bir Drone'dan oldukça fazla gelişmiştir.


İlgili uygulamalar
'Milli Şifreleme Cihazı' nedir?'Milli Şifreleme Cihazı' nedir?

PAYLAŞ