Yerli İHA motoru PD170'in talipleri artıyor - Haberler - indir.com

Yerli İHA motoru PD170'in talipleri artıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-12 13:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Yerli İHA motoru PD170 için iki ülkenin teklif sunduğu belirtildi. Konuyla ilgili detaylar ise TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit tarafından aktarıldı. İşte son gelişmeler. 

İzinsiz Drone Uçurmanın Cezası 11.000 TL

Milli İHA bu sefer selfie çektiMilli İHA bu sefer selfie çekti

Türkiye’de son yıllarda artan yerli üretimler, diğer ülkelerin de dikkatini çekmeye başladı. Konuyla ilgili paylaşılan son bilgilerde yerli İHA motoru PD170 için 2 ülkenin teklif sunduğu belirtilirken TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit tarafından konuyla ilgili detaylar paylaşıldı. Akşit teklif yapan iki ülkenin isimlerini ise paylaşmadı. 

İlk milli insansız hava aracı!

Türkiye’nin ilk milli insansız hava aracı olma özelliği taşıyan PD170,  çalışmaların devam ettiğini ve iki farklı ülkeden motor için teklifin sunulduğunu belirtti. Şu anda özel bir sistemde testleri devam eden motorun resmi olarak tanıtılmamış olmasına rağmen ilgi görmesine dikkat çeken Genel Müdür Akşit, test ortamının dahi özel olduğunu söyledi. – 55 derecede ve 30 bin yükseklikteki hava ortamının yaratılarak PD170’in bu ortamda test edildiğini belirten Akşit, sistemin piyasadaki rakiplerine göre çok daha güçlü ve özellikli olduğunu söyledi. Bu test sisteminin en büyük özelliği ile kullanılacak motorların belirtilen hava ve ortam şartlarında sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak.

Akşit iddialı: “PD170 Sınıfının en iyisi"

Yenilenen motor ile birlikte PD170’in şu anda sınıfının en iyisi olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Akşit, bu açıklamaları ile ihracat noktasında büyük bir umut da yaratmış oldu.  Çok yüksek irtifada sorunsuz bir şekilde kullanım imkanı sağlayan yeni İHA, aynı zamanda görüş mesafesinin daha fazla ve irtifada da görev yapma şansını sunduğunu söyledi. Bu motor sisteminin oldukça dikkat çekeceğini de belirten Genel Müdür Akşit, ilerleyen dönemlerde daha fazla ülkeden teklif beklediklerini de belirtti. 

Türkiye'deki Drone Uçuşları için Taslak Talimat Yayınlandı! 

Yeni motor hem ekonomik hem güçlü

 “Bizim motorumuz, bu sektörde daha önce en iyi olan Avrupalı motordan, kritik irtifa açısından yaklaşık 2 kat daha kritik irtifa değerine sahip. 20 bin fit yüksekliğe kadar hiçbir güç düşmeden motorumuz yaklaşık 1,5- 2 tonluk bir ağırlığı çıkarabilmektedir. Ayrıca 30 bin fit görev irtifasında rakip motorumuz 96 beygir güç üretirken, bizim motorumuz 130 beygir güç vermektedir. Bunun dışında bizim motorumuz, sektördeki diğer bütün motorlardan ayrıştırıcı olarak 40 bin fite kadar da görev yapabilecek durumda. 40 bin fit yükseklikte de 90 beygir civarında bir güç elde ediyoruz. Diğer motorların 30 bin fit yükseklikte verdiği güce yakın bir değer.” diyerek motorun gücüne ve rakiplerine göre avantajlarına değinen genel müdür, yakıt konusunda da daha ekonomik olduğunu dile getirdi. Üstelik bu fark yüzde 11’e kadar yükseltilmiş durumda.

Akşit bu konuda ise “30 bin fit şartlarında en iyi rakibinden yüzde 11 daha az yakıt tüketiyor. Bu da 20 saatlik bir uçuşta yüzlerce kilo yakıt ağırlığı demek oluyor ki, bu İHA'ları kullananlar gerek TAI olsun gerek ordumuz olsun, ANKA gibi İHA'larda bunu isterse ilave yakıt ve daha uzun süre havada kalmak için kullanabilirler” dedi. 

Milli İHA'lar daha mı güçlü oluyor?



PAYLAŞ