Yerli Girişim Minis Dünyada Bir İlke İmza Attı - Haberler - indir.com

Yerli Girişim Minis Dünyada Bir İlke İmza Attı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-19 17:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilen yerli girişim olan Compocket, dünyada bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Şirket dünyanın en küçük osiloskobunu geliştirerek ürün için siparişlerini açmış durumda. Osiloskob temel işlevi elektrik gerilimindeki zamana bağlı değişimi gösteren bir cihaz olarak ifade edebiliriz. Ancak şirket bir ilke imza atarak söz konusu bu cihazı cep boyutlarına kadar küçülterek hem maliyeti düşürmüş hem de kullanım kolaylığı getirmiş durumda. Minis adlı bu yeni cihazın günümüzde yer alan osiloskob cihazlarının oldukça ilkel olduğunu dile getiren ekip tarafından daha modern bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Laboratuvarlar da yer alan ağır ve hantal osiloskoplar sonrasında oldukça etkili bir çözümü Minis ile beraber görüyoruz.

Yerli Girişim Minis ile Dünyada Bir İlk

Yerli Üretim logosunda Türk Bayrağı neden kullanılmadı?Yerli Üretim logosunda Türk Bayrağı neden kullanılmadı?

Yeni kompakt bir gövdeye sahip Minis bir akıllı telefon boyutuna indirgenerek cebe sığar hale gelmiş durumda. Bu yeni ürün akıllı telefon, tablet yada bilgisayara bağlanarak kullanılabiliyor ve tıpkı bir akıllı telefon aksesuarı olarak gözüküyor. Kolay taşınabilir olmasının yanı sıra kolay bir bağlantı imkanı da sunan Minis, kontrolü için akıllı telefonun ekranını kullanıyor. Gerekli tüm kontrol ve erişim imkanını MINIS uygulama desteğiyle sağlayan bu yeni cihaz herhangi bir güç kaynağına ihtiyaç duymuyor. Karmaşık Osiloskop kullanımının yanı sıra basit bir kullanım sağlayan bu yeni cihazın 469 TL’lik bir başlangıç fiyat etiketi bulunuyor.

Türkiye'nin ilk ve milli insansız deniz altı aracı

Yerli bu girişim ve projenin 100 bin TL hedefi bulunuyor ve şirket ilk siparişlerini Nisan 2019’da kullanıcılarına buluşturmayı hedefliyor. Yerli girişim markalarımızın her alanda atılım gösterdiğini görüyoruz. Osiloskob ürünü günlük hayatta her kullanıcı tarafından kullanılabilecek bir ürün olmasa da yine de ihtiyacı olanlar için oldukça pratik ve yenilikçi bir çözüm olacak diyebiliriz.


Yerli üretim logosunu ilk kullanacak telefon belli olduYerli üretim logosunu ilk kullanacak telefon belli oldu
Yerli Yazılımcıdan Yerli Girişimciye Destek: ÜCRETSİZ YAZILIM!Yerli Yazılımcıdan Yerli Girişimciye Destek: ÜCRETSİZ YAZILIM!
Yerli Üretim Logosu Otomobillere GeliyorYerli Üretim Logosu Otomobillere Geliyor

PAYLAŞ