Yerli elektrikli otomobil gün yüzüne çıktı - Haberler - indir.com

Yerli elektrikli otomobil gün yüzüne çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-23 12:10:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : İnceleme

2014 yılında Dr. Gürsel Güzel’in önderliğini yapmasıyla kurulan bir ekiple elektrikli otomobil çalışmalarına başlayan GEN Otomobil Markası, yeni modelini fuarda sergilenebilecek yeni haline getirdi.

Toplamda 5 kişilik ekiple kurulduktan sonra GEN1 adı verilen prototipini tamamlayan GEN Marka Otomobil, ilk örneklerin ortaya çıkmasının ardından ekibini yetenekli mühendislerle genişleterek, küllerinden doğmuş gibi hırslı bir şekilde büyümeye devam etmişti. Yaptığı yatırımları ilerledikçe büyüten şirket, ilk modelini geçtiğimiz gün fuarda tanıttı. Kasası, motoru, iç tasarımı da dahil olmak üzere her parçasının yerli olduğunu iddia eden GEN TM-480, ziyaretçilerin de ilgisini çekmeyi başardı. İlk kez görücüye çıkan yerli otomobil, özellikle tasarımıyla beğenilirken, GEN Otomobil'in farklı segmentlerde üç farklı modelle de piyasalardaki yerini almaya hazırlandığı da sızdırılan bilgiler arasında. Yerli otomobil üreticisi olan Dr. Gürsel Güzel, yaptıkları yerli otomobili ilk defa görücüye çıkardıklarını da belirterek şunları söyledi ; 

Türkiye'nin Yerli Otomobilinden ilk GörüntülerTürkiye'nin Yerli Otomobilinden ilk Görüntüler

"İç ve dış tasarım, mekanik tasarım bütün şasisi kaportası ve motoru tamamen yerli. Motor sürücü, elektronik donanımlar bütün kontrol üniteleri ve yazılımlar tamamen bize ait. Motor gücü 150 kw yani beygir gücü ortalama karşılığı 203 beygir. 5 yıl içinde 6.5 milyon dolar AR-GE harcaması yaptık. 6 ay sonra bile seri üretime başlayabiliriz. Bu sertifikasyon ve prosedür işlerinden dolayı 2-3 yıl kadar sürebilir"

GEN TM-480 Teknik özellikleri

  • Motor gücü: 80 kW
  • Son hız: 160 km/saat
  • Aktarım: Tek oranlı redüktör ile sadece 1 ileri ve 1 geri vites
  • Menzil: 400 km
  • Şarj süresi: Normal Şehir şebekesi ile 8 saat, hızlı şarj ile 1 saat

Fiyatı ne olacak?

Fuarda yapılan konuşmaların arasında GEN TM-480'in fiyatı da yer aldı. GEN Otomobil, yaptığı açıklamayla 100 kilometrede sadece 10 liralık elektrik harcayan otomobilin fiyatıysa ortalama 200 bin lira olarak belirlendi.


Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, yerli otomobil hakkında konuştuBaşbakan Yardımcısı Fikri Işık, yerli otomobil hakkında konuştu

PAYLAŞ