Yerli dev isimler, BiP ve Yaay için bir araya geldi - Haberler - indir.com

Yerli dev isimler, BiP ve Yaay için bir araya geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-16 12:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone aldıkları ortak karar ile yerli mesajlaşma uygulaması iş birliği içerisine girdiklerini duyurdu. Bip ve Yaay aldı mesajlaşma uygulamaları internet kotasını yemeden kullanılabilecek. Yerli uygulamaya üç dev isimden de destek geldi. 

WhatsApp, bir kaç gün önce duyurduğu bir karar ile yeni gizlilik sözleşmesi hakkındaki değişiklikleri bildirdi. Bu duyurunun yapılmasından bu yana, tepki çekmeye ve kullanıcı kaybetmeye devam ediyor. Mesajlaşma uygulamasının kullanıcıları verilerini Facebook ile paylaşmak istemedikleri için, uygulamayı bırakıp alternatif seçenekleri değerlendirmeye başlıyor. Signal ve Telegram gibi alternatif mesajlaşma uygulamalarının popülerliği her geçen gün daha da artarken, kullanıcıları yerli platformlara yönlendirme çalışmaları da hızla devam ediyor. Ülkemizde faaliyet gösteren bu operatörler, yapmış oldukları kampanya ile yeni çalışmalar da desteğini sundu. Yerli olan uygulamalar artık kullanıcıların internet paketinden yemeyecek.

BiP 1 günde 1 milyondan fazla indirildiBiP 1 günde 1 milyondan fazla indirildi

Yerli mesajlaşma uygulamasına dev isimlerden destek 

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ortak bir şekilde yapmış oldukları anlaşmada benzersiz bir iş birliğine imza attılar. Bundan sonra ise Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone iletişim Pass kullanıcıları Bip ve Yaay gibi yerli uygulamaları kullanırken internet kotasından herhangi bir kayıp yaşanmayacak. Sınırsız bir şekilde kullanılan yer mesajlaşma uygulaması için oldukça iyi bir teşvik olacağı düşünülüyor. Özellikle de WhatsApp'a karşılık yerli bir alternatif arayan kullanıcılar bu teşvikten sonra tercihini bu uygulamalardan yana kullanabilirler. Bu mutlu edici haberi Turkcell CEO’su Murat Erkan, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile kullanıcılara duyurdu.

Bip ve Yaay nedir?

Bip; Turkcell tarafından iOS ve Android kullanıcıları için geliştirilen, herkesin ücretsiz bir şekilde kullanabileceği anlık yerli mesajlaşma uygulamasıdır. Uygulama App Store, Google Play ve Huawei AppGallery üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir. Yaay; Türk Telekom Grubu şirketlerinden, TT Ventures Proje Geliştirme A.Ş. bünyesinde yer alan mobil uygulama geliştirme şirketi Appyap tarafından hazırlanmış ve geliştirilmektedir. Eylül 2020’de ilk sürümü yayınlanan uygulama, App Store ve Google Play üzerinden ücretsiz şekilde indirilebilmektedir. Söz konusu bu yerli uygulamaların WhatsApp'ın karşısında ne kadar etkili olacağı henüz bilinen bir durum değildir. Yakın zamanda konu ile ilgili daha verimli sonuçlar elde edilebilir. 


İlgili uygulamalar
Devlet kurumları Bip kullanmaya başlıyorDevlet kurumları Bip kullanmaya başlıyor
6.4 milyon kullanıcı daha Bip indirdi6.4 milyon kullanıcı daha Bip indirdi

PAYLAŞ