Yer altında yaşayan insanların bulunduğu kasaba: Coober Pedy - Haberler - indir.com

Yer altında yaşayan insanların bulunduğu kasaba: Coober Pedy

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-24 15:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Bu ilginç yerleşim yeri olan kasaba, Avustralya'nın Adelaide şehrinin kuzeyinde yer alıyor. Bu kasabada silis grubundaki inorganik madde olan Opal'in dünya üzerindeki başkenti sayılıyor. Bu madde mücevher yapımında da kullanılıyor. 1915 yılından sonra, üretilen bütün değerli opaller bu kasabadan yapıldı.

Yer altında yaşayan insanların bulunduğu kasaba: Coober Pedy

Bu değerli madenin üretimi sayesinde bölgenin şehirleştiğini düşünmeyin. Çünkü bu kasaba yaklaşık olarak 43 derecelik bir sıcaklığa sahip oluyor. Sıcaklığın yanı sıra kurulukta olan bölgede yaşam oldukça zor. Bütün bu olumsuz durumların yanına birde fırtına eşlik ediyor. Bu yüzden bölgede yaşam standartları normalin çok altında kalmış. Bölgede sıcaklık geceleri 1 derece civarlarında görülüyor. Bazen sıfırın altına bile inebiliyor. Fakat yaz mevsimi geldiği zaman bölge cehenneme dönüyor. Sıcaklıklar 40 derece ile 70 derece arasında seyrediyor. Buda insan yaşamını oldukça zorlaştırıyor.

Outlast 2, Avustralya'da yasaklanabilirOutlast 2, Avustralya'da yasaklanabilir

Kasabanın hemen hemen her yerinden maden çıktığı için buralarda binlerce kuyu açılmış. Coober Pedy'de yaşayan insanlar olumsuz koşullara karşı bir çözüm üretmişler. Opal madenleri için açılan tünellerin içerisine 1500'e yakın ev inşa edip yaşamlarını sürdürmeye başlamışlar. Ayrıca kasabada birçok kilise, müze ve sanat galerisi bulunuyor. Bu kasaba sakinlerinin en sevdiği mevsim ise tahmin edeceğiniz üzere kış. Kış mevsiminde geceleri şehrin sıcaklığı sıfır dereceye yaklaşırken yer altı evlerinde sıcaklık 20-22 derece arasında bulunuyor. Ayrıca bu yer altı kasabası, modern ulaşım imkanlarına sahip. İlginç kasaba ilerleyen zamanlarda birçok turistin ilgisini çekebilir. Yer altında 1500'e yakın ev olduğunu duymak ve bunları görmek tabi ki güzel olabilir fakat kasabaya gitmek için doğru mevsimi beklemek isteyebilirsiniz. Çünkü kasaba halkını bu şekilde yaşamaya zorlayan hava koşulları yüzünden hastalanabilir ve çok büyük yaralanmalar geçirebilirsiniz. Üstelik 70 dereceye kadar çıkan bir sıcaklık düşünüldüğünde bu sıcaklıkta gezmek oldukça tehlikeli olabilir. Bu yüzden daha çok kış aylarında turist çekebilen kasabada Opal madenler büyük bir gelir kaynağı. Opal madenlerin çoğu bu kasabadan çıkıyor. 

Bu kasaba size teknolojik açıdan geride olduğu hissettirmesin, kasabanın içerisinde ulaşım imkanlarının hepsi bulunuyor.


İlgili uygulamalar
Outlast 2'ye Avustralya'dan gelen yasak kalktıOutlast 2'ye Avustralya'dan gelen yasak kalktı
Huawei'ye Avustralya'dan kötü haber!Huawei'ye Avustralya'dan kötü haber!

PAYLAŞ