Yenilenen yüzüyle Microsoft Edge en çok kullanılan 2. tarayıcı oldu! - Haberler - indir.com

Yenilenen yüzüyle Microsoft Edge en çok kullanılan 2. tarayıcı oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-06 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Uzun bir süredir pazarda olmaya devam eden yazılım devi Microsoft’un internet tarayıcısı Microsoft Edge, iyi bir yükselişe geçmiş durumda. Özellikle yenilenen tarayıcısı Chromium tabanlı olan Edge yaşadığı yükseliş ile Chrome’un arkasında dayanmış durumda. Piyasaya sürülmesinden 3 ay kadar bir süre geçen Edge tarayıcısı masaüstü tarafta en çok kullanılan 2.internet tarayıcısı olmayı başardı. İnternet tarayıcıları günümüzde kullanıcıları en çok tercih ettiği yazılımlardan birisi oluyor. İnternet gezintisinin ana etmenlerinden olan tarayıcılar pazarında Google’ın sahip olduğu Google Chrome, en çok kullanılan tarayıcı olarak zirvede bulunuyor. Chrome haricindeki tarayıcılar arasındaki sıralama ise çeşitli etmenlere bağlı olarak değişiyor. Genel olarak bir Windows işletim sistemli cihaz aldığınızda Google Chrome’u indirerek kullanmaya başlıyorsunuz.

Ancak şimdi ise Microsoft’un Edge internet tarayıcısı yeni bir gelişme ile gündeme geldi.

Motorola Edge+, Motorola'nın ilk 108 MP'lik telefonu olabilir!Motorola Edge+, Motorola'nın ilk 108 MP'lik telefonu olabilir!

Microsoft Edge, en fazla kullanılan 2.tarayıcı oldu

Microsoft’un yenilenen Chromium tabanlı Edge internet tarayıcısına yapmış olduğu yatırımlar, karşılığını almaya başladı. Öyle ki pazarda istatistik noktasında uzman şirket olan NetMarketShare tarafından masaüstü tarafında yapılan çalışmalara göre Microsoft Edge tarayıcısının Mart 2020 içinde pazardaki kullanım oranı %7.6 seviyeyi görmüş durumda. Aynı dönemdeki Microsoft Firefox’un Pazar kullanım oranı ise %7.2 olurken, Google Chrome ise %68.5 kullanım oranı ise liderlik koltuğunda oturuyor. Microsoft Edge, Chrome’un hala oldukça arkasında olurken sadece 3 aylık bir sürede 2.sıraya yerleşmesi oldukça dikkat çekiyor.

Microsoft’un ilk versiyonuna göre oldukça gelişen bu yeni sürüm çok daha hızlı ve stabil yapıda geliyor. Eklenti desteğine de sahip olan Chromium tabanlı Edge tarayıcısına olan ilgi oldukça artıyor. Günlük hayatta kullanıma uygun hale gelmeye devam eden Microsoft Edge’in önümüzdeki dönemlerde pazarda daha da büyümesi bekleniyor. Sizde yeni tarayıcı sürümünü deneyebilirsiniz.


Motorola Edge Plus'ın basın görselleri ortaya çıktıMotorola Edge Plus'ın basın görselleri ortaya çıktı
Chromium Tabanlı Edge'in 3 yeni özelliğiChromium Tabanlı Edge'in 3 yeni özelliği

PAYLAŞ