Yenilenen Google Play Store beğenilmedi - Haberler - indir.com

Yenilenen Google Play Store beğenilmedi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-12 10:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google Play için yapılan yeni hamle kullanıcılar tarafından beğenilmedi. Uygularım ve oyunlarım bölümündeki mevcut değişiklikleri kullanıcılar tarafından beğenilmezken eski tasarımın çok daha kullanışlı olduğunu belirtildi.

Google, Android işletim sistemi için çok önemli olan Google Play Store üzerinde kapsamlı bir tasarım değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Tasarım değişikliği ile birlikte pek çok farklı bölümde ve sekmede değişiklik yaparak sekmeleri birleştirmeler ve daha kompakt hale getiren Google, mevcut yeni tasarımı pek çok Android cihazda kullanmaya başladı. Telefonlarında güncellemeleri alan ve yeni Google Play Store uygulamasını kullanmaya başlayan kullanıcılar ise kısa süre içerisinde mevcut değişiklikten memnun olmadığını belirterek konuyla ile sosyal medya ağlarında ve online platformlarda tepki göstermeye başladı.

Google Stadia'ya Android TV desteği geldiGoogle Stadia'ya Android TV desteği geldi

Uygulamalarım ve Oyunlarım bölümüne tepki!

Yenilenen uygulamada daha önceden uygulamalarım ve oyunlarım olarak yer alan kısım yeni versiyon değişikliği ile birlikte Uygulamalarım ve cihazı yönet olarak adlandırılmış. Ancak mevcut özellik ile çok daha kapsamlı bir kullanım sunması beklenen uygulama, önceki versiyonda yer alan pek çok önemli değişikliği ortadan kaldırırken sadece genel bakış atılabilecek ve yönetim yapılabilecek sergilenebilecek bir hale bürünmüş. Önceki versiyonda güncellemeler, yüklenenler, kitaplık, paylaş ve Beta gibi pek çok farklı sekmenin yer aldığı bu bölümde artık sadece 2 sekme bulunuyor.

Kullanım alışkanlıkları ve istenilen bölümlerin yeni tasarımda bulunamaması, kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı. Kullanıcılar tarafından yapılan değerlendirmelerde, yeni özelliğin oldukça kullanışsız olduğu belirtilirken Google'ın mevcut değişikliğinin beklentileri karşılamadığı ifade edildi.

Yenilenen bölümde neler var?

Genel bakış sekmesinde kullanıcılar mevcut uygulama ve oyunlar için yüzeysel verilere ulaşabiliyor. Yapılmak istenen işlemlerim tümü ise cihazı yönet sekmesinden yapılıyor. Ancak bu bölümde de içeriklerin çok fazla sıkışmış olması, kontrolü zorlaştırıyor.

Google Play Store için yapılan bu yenilik, Google için de sürpriz tepkiler almaya devam edebilir. Kullanımı ve verimliliği daha da arttırmak isteyen Google tarafından yapılan değişikler, şimdilik kullanıcıları çok fazla tatmin etmiş gibi gözükmüyor. Üstelik mevcut güncellemenin tüm Android kullanıcılarına gelmemiş olması, tepkilerin daha da artıracağına yönelik önemli bir işaret.



PAYLAŞ