Yeni Zelanda katliamı sonrasında Facebook ve YouTube görüntüleri silmeye devam ediyor! - Haberler - indir.com

Yeni Zelanda katliamı sonrasında Facebook ve YouTube görüntüleri silmeye devam ediyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-18 09:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Yeni Zelanda’da 2 camiye yönelik düzenlenen terör saldırısının ardından Facebook ve Youtube’daki içerikler silinmeye başlandı. İşte konuyla ilgili detaylar.

Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde bugün tüm dünyada yankı bulan bir olay yaşandı. 2 farklı camiye düzenlenen terör saldırısında 49 kişi yaşamını yitirirken olayda hem Müslüman dünyası hem de Türkiye hedef alındı. Saldırı öncesi ve sonrasında bu yöndeki açıklamalar, teröristlerin çok planlı bir şekilde çalıştığını gösterirken saldırı anlarının da yine GoPro kamerası ile saniye saniye kaydedildiği öğrenildi.

Görüntüler servis edildi!

Yeni Zelanda’daki bu olay için çekilen görüntüler kısa süre içerisinde internette yerini buldu. Sosyal ağlarda ve Youtube’da yayınlanan bu görüntüler, kısa süre içerisinde yüksek izlenme oranlarına ulaşmayı başardı. Daha sonrasında ise görüntüler silinmeye başladı.

Sosyal ağlardan kaldırılmaya başlandı!

Facebook ve Instagram’da yoğun bir şekilde yer alan içerikler için sosyal ağlar harekete geçti. Bununla birlikte Yeni Zelanda’daki sözcüsü Mia Garlick tarafından yapılan açıklamalarda sosyal ağlara yönelik ciddi bir araştırmanın yapılacağı ve saldırıyı destekleyici mesajlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılacağı belirtildi.

YouTube cephesinden gelen ilk haberde ise saldırıya ait görüntülerin silinmeye başlandığı ifade edildi. Facebook tarafından da benzer bir şekilde harekete geçilmiş olsa da şu ana kadar silinen onca içeriğe rağmen ciddi bir paylaşım söz konusu. Twitter’da ise bu konuda herhangi bir girişim bulunmuyor. 

Siber savaş kapımızda mı?





PAYLAŞ