Yeni xCloud güncellemesi, Surface Duo'yu oyun konsolu yaptı - Haberler - indir.com

Yeni xCloud güncellemesi, Surface Duo'yu oyun konsolu yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-26 17:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft, bulut oyun sistemi xCloud’a getirmiş olduğu yeni güncelleme ile beraber katlanabilir tablet cihazı taşınabilir oyun konsoluna çevirdi. 2019 yılında tanıtılan Surface Duo, güncelleme sayesinde uygulamayı iki ekranında çalışabilir hale getiriyor. Ekranlardan birinin kontrol kumandasına dönüşmesi ile cihaz, Xbox oyunları oynatan bir Nintendo 3DS’e benzetiliyor. xCloud’a çift ekran desteğinin gelmesi ile beraber yaklaşık 2 yıl önce tanıtılan tabletin bir ekranı kontrol tuşlarını, diğer ekranı ise oyunu gösteriyor. Microsoft’un yeni güncellemesi çift ekranlı cihaz olan Surface Duo’yu taşınabilir bir oyun konsoluna dönüştürüyor. Bulut servisi xCloud üzerinden Xbox oyunlarının rahatlıkla oynanması mümkün oluyor.

xCloud güncellemesi Surface Duo’yu oyun konsolu yaptı

Bill Gates, Microsoft'tan atılmamak için çıkmış!Bill Gates, Microsoft'tan atılmamak için çıkmış!

Microsoft’un bulut oyun servisi xCloud’un mobil uygulaması güncellendi. Güncelleme ile beraber Surface Duo’nun uygulamayı her iki ekranında da çalıştırılması mümkün oldu. Ekranların birinde sanal oyun kumandası olurken, ekstra bir kumandaya gerek kalmadan cihaz üzerinden oynamak mümkün hale geldi. Güncelleme ile el konsoluna dönüşen Surface Duo, oyuncular tarafından Nintendo 3DS konsoluna bir hayli benzetildi. O model de katlanabilir ve dokunmatik bir oyun konsolu olurken, emülatör desteği ile Surface Duo kullanıcıları Nintendo 3DS gibi cihazlarını kullanabilecekler. Ancak emülatör uygulamasının çift ekran desteğine sahip olması gerekiyor.

Microsoft’un son birkaç aydır “Xbox Touch Controls” adında dokunmatik kontrollerini xCloud’daki oyunlarına eklemeyi sürdürüyordu. Sea of Thieves, Gears 5 ve Minecraft Dungeons gibi birçok oyuna bu özellik ekleniyor.  


Microsoft Explorer'ın fişi 2022 yılında çekiliyorMicrosoft Explorer'ın fişi 2022 yılında çekiliyor
Microsoft Edge artık matematik işlemlerini otomatik çözecekMicrosoft Edge artık matematik işlemlerini otomatik çözecek

PAYLAŞ