Yeni Xbox cihazı sızdırıldı - Haberler - indir.com

Yeni Xbox cihazı sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-02 12:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Microsoft’un sahip olduğu online platform olan xCloud üzerinden Xbox oyunlarının oynanmasını sağlayacak yeni bir cihazın detayları sızdırıldı. Yazılım devi Microsoft’un sahip olduğu yeni Xbox Series S ve Series X oyun konsolları, pandemi döneminde yaşadığı tedarik ve yüksek maliyet problemlerine karşılık en çok satan konsollar arasında yer almayı başardı. Xbox şimdi ise xCloud adlı bulut hizmeti aracılığı ile nitekim daha düşük bütçeli bir cihaz tanıtmayı hedefliyor. Xbox’un geçtiğimiz ay, Xbox deneyimini bir konsol donanımı olmadan televizyonlara getirmek için televizyon üreticileri ile çalıştığı ortaya çıkmıştı. Bu uygulama, kullanıcılar TV üzerinden xCloud oyun akış hizmetine erişmesine olanak sağlıyordu.

xCloud platformu yeni cihaz ile çalışacak

GTA 5, Xbox Game Pass ile yollarını ayırıyorGTA 5, Xbox Game Pass ile yollarını ayırıyor

Söz konusu cihaz, bütçesi daha düşük olan yada televizyonunda internet desteği olmayan ancak Xbox deneyimini yaşamak ve oyunları oynamak isteyen oyunculara hitap edecek. Bu sayede sadece harici bir ekran veya televizyon ile kullanıcılar internet bağlantısı aracılığı ile xCloud platformuna bağlanabilecek. Buradan ise ise oyunları deneyimleyebilecekler. Yakın zamanda ise Xbox Stream Box projesinin prototip detayları hakkında görüntüler ortaya çıkmıştı. Ancak bu görüntülerin henüz sızıntı olduğunu belirtelim.

Xbox Stream Box prototipine gelecek olursak keskin köşeleri ve beyaz yapısı ile küp benzeri geliyor. Cihazın arka ve ön çıkışlarında ön tarafta USB-A bağlantısı ve güç düğmesi yer alırken, arka tarafta ise Ethernet girişi ile HDMI bağlantısı ve güç girişi için bir USB-C bulunuyor. Cihazı satın alan kullanıcılar ise TV bağlantısı sonrasında oyun konsollarından veya xCloud aracılığı ile yayın yapabilecekler. Sadece Xbox oyun kolu değil harici kablosuz klavye yada fare de bağlanabilecek. Cihaz içinde dahili WiFi olması beklenirken, Ethernet kablosu ile de internet erişimi sağlanabilecek.


Xbox Series S ve Xbox Series X en hızlı satılan model oldu!Xbox Series S ve Xbox Series X en hızlı satılan model oldu!
Xbox Live Gold Ağustos 2021'de ücretsiz olacak oyunlar açıklandıXbox Live Gold Ağustos 2021'de ücretsiz olacak oyunlar açıklandı

PAYLAŞ