Yeni WordPress uygulaması Microsoft Store’da yayınlandı  - Haberler - indir.com

Yeni WordPress uygulaması Microsoft Store’da yayınlandı 

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-25 14:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

21 Haziran tarihinde WordPress için resmi Microsoft Store uygulaması yayınlandı. WordPress kullanıcılarına yeni uygulama pek çok konuda avantaj sağlayacak.

Automattic tarafından yapılan resmi açıklamalarda, WordPress için geliştirilen yeni özellik paylaşıldı. Milyonlarca web sitesinin altyapısı olarak kullanılan içerik yönetim sistemi, gelişmiş eklenti ve tema destekleri ile büyük bir pratiklik sunuyor. Kullanıcılardan aldığı dönüşler ile dünya genelindeki en başarılı içerik yönetim sistemi olarak dikkat çeken WordPress şimdi Microsoft Store üzerinde yeni bir uygulama desteği daha aldı. Tarayıcı tabanlı deneyim ile benzer bir şekilde kullanım imkanı sunacak uygulama, kullanıcılara daha hızlı bir şekilde WordPress.com hizmetleri sağlayacak.

WordPress 5.6 Simone güncellemesi yayımlandıWordPress 5.6 Simone güncellemesi yayımlandı

Masaüstünden doğrudan WordPress Yönetimi

Yeni uygulama ile ilgili şirket tarafından yapılan açıklamalarda masaüstünden WordPress bloğunun ya da web sitesinin yönetilebileceği ya da yeni bir sitenin oluşturulabileceği ifade edildi. WordPress.com tabanlı olarak çalışacak yeni uygulama, özellikle online servisi kullanan kullanıcılara daha fazla imkan ve pratiklik sunacak. Yeni uygulamada ön plana çıkan özellikler ise şöyle;

  • Çok çeşitli WordPress temaları arasından özgürce seçim imkanı. Site için tema ön izlemesi yaparak daha iyi şekilde seçim yapmak mümkün.
  • Kullanıcılar web siteleri için çok daha fazla içerik oluşturabilecek. Güncellemeler, hikayeler, fotoğraf odaklı yeni duyurular paylaşılabilecek.
  • Fotoğraf makinelerindeki ya da albümlerdeki fotoğraf ve videolar, gönderilere kolayca eklenebilecek. Kullanımı ücretsiz olarak profesyonel fotoğrafçılık uygulama içi koleksiyonuna sahip olan uygulama, bu alanda çalışanlara da büyük bir fırsat yaratacak
  • Günlük, haftalık, aylık ve yıllık istatistikleri inceleyebilecek kullanıcılar, sitedeki etkinliği takip edebilecek. Üstelik gerçek zamanlı olarak da veriler takip edilebilecek.
  • Yorumlar, beğeniler ve yeni takipçiler hakkında detaylı masaüstü bildirimleri alınabilecek.
  • Web site ya da blog için gelen yorumlar için gelişmiş yönetim desteği ile yorumları yanıtlama ve okuyucularla etkileşim kurulabilecek.
  • WordPress Reader ile bağlantı kurmak ve daha fazla blog yazarı ile tanışmak mümkün olacak.

Yıllardan beri kullanımda olan Wordpress.com için Windows’a yönelik önemli bir geliştirme içeren bu uygulama, pek çok kullanıcı için şimdiden dikkat çekmeyi başarmış durumda. Uygulama içi satın alma işlemlerine sahip olan uygulama + 17 yaş kriterine sahip. Uygulama için açıklanan minimum sistem gereksinimleri ise şöyle;

İşletim sistem.  Windows 10 sürüm 14316.0 veya üstü

Mimari: x64, x86


İlgili uygulamalar
Shutterstock WordPress eklentisi yayımlandıShutterstock WordPress eklentisi yayımlandı

PAYLAŞ