Yeni Windows 10, oyun performanslarını öldürüyor - Haberler - indir.com

Yeni Windows 10, oyun performanslarını öldürüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-22 16:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft tarafından Windows 10 için yapılan güncelleme, sistemde oyun oynayanların tepkisini çekti. Güncelleme sonrasında FPS gibi pek çok ayarda sorun yaşanmaya başlandı.

Yeni güncellemeleri ile zaman zamana sistemlerde ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olan Microsoft, bu konuda yeni bir hataya daha imza attı. Windows 10 için yayınlanan son güncelleme, bilgisayarlarda ciddi performans sorunları yaratırken özellikle oyun oynamak isteyenler için düşük FPS, V-Sync hataları sosyal ağlarda tepkilere neden oldu.

Windows 10 tasarımı güncelleniyorWindows 10 tasarımı güncelleniyor

Windows 10 güncellemesini alanlar dikkat!

Windows 10 işletim sistemi için yayınlanan son güncelleme Windows 10 KB5001330. Hatalara sebep olan bu güncellemeyi alan kullanıcılar, oyun oynama sırasında belirtilen sorunları yaşayabilir. Dünya genelinde milyonlarca cihazı etkileyen ve kısa süre içerisinde online dünyada en çok konuşulan konular arasında yer alan güncelleme konusunda şu ana kadar Microsoft cephesinden bir açıklama gelmedi. Ancak kısa süre içerisinde yeni bir yamanın yayınlanması bekleniyor.

Nvidia RTX 3070 ekran kartı kullanan oyuncuları çok daha fazla etkileyen güncelleme, Reddit’teki paylaşımlara göre şu ana kadar Call of Duty: Warzone ve Red Dead Redemption 2'de hatalara neden oluyor. Tüm oyunlarda hata yaratmayan güncelleme için şu anda Microsoft tarafından güncellemeyi alan ve sorun yaşayan kullanıcıların güncellemeyi silmesi istendi.

Windows 10 güncelleme nasıl kaldırılır?

Windows 10 için alınan güncellemenin kaldırılması adına ise birkaç adımın takip edilmesi yeterli. Bilgisayar ayarları bölümünde yer alan Güncelleştirme ve Güvenlik sekmesinde yer alan Güncelleştirmeleri Kaldır seçeneğini takip ederek ilgili güncelleme kolayca bilgisayardan kaldırılabilir. Şu ana kadar mevcut güncelleme ile ilgili kesin bir çözüm olmasa da Windows 10 son güncellemesinin sistemden kaldırılması yeterli. Bilgisayara güncelleme gelenlerin ise mevcut soruna yönelik yama geliştirilene kadar güncellemeyi bilgisayarlarına kurmaması öneriliyor.


Microsoft Windows 10 mağazasını sonunda güncelliyor!Microsoft Windows 10 mağazasını sonunda güncelliyor!

PAYLAŞ