Yeni Windows 10 oyun modu nasıl kullanılır - Haberler - indir.com

Yeni Windows 10 oyun modu nasıl kullanılır

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-18 17:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde Windows 10'a, bir süredir bahsedilen güncelleme geldi. Kullanıcılar da güncellemenin gelmesiyle yeni haliyle Windows 10'u kullanmaya başladılar. Fakat Windows 10 Creators güncellemesiyle beraber bir takım farklılıklar da geldi ve bazı kullanıcılar bu anlamda bilgiye ihtiyaç duydular. Bu anlamda merak edilen noktalardan biri de Windows 10 oyun modu oldu.

Windows 10 oyun modunun nasıl kullanıldığında bakıldığında, basit bir işleve sahip olduğu görülüyor. Bu modu açtığınız anda mod, oynadığınız oyunun sisteminizde önceliğe sahip olmasını sağlıyor. Örneğin; oyun oynadığınız esnada arka planda farklı pencereler açıksa, bu mod bunları geri plana itiyor ve oyununuzda bundan kaynaklanacak bir sıkıntı yaşamanıza engel oluyor. Böylece oyundaki performans artmış oluyor. Bunun dışında farklı özellikler de sunarak oyuncuların oyun deneyiminden daha fazla keyif almasına yardımcı oluyor.

Güncelleme bazı kişilere 12 Nisan 2017 tarihinde sunulurken, bazı kişilere de 13 Nisan tarihinde ulaştı. Kullanıcıların güncellemeyi kurabilmesi için, Windows'un bildirim göndermesi gerekiyor. Bu bildirimin gelmesiyle beraber kullanıcılar güncellemeyi kendi bilgisayarlarına kurabilirler. Eğer güncelleme gelmiyorsa da, internet üzerinden de güncellemeyi indirmek mümkün. Güncellemeyi edinmek için bir diğer yöntem de; Windows'un arama yerine güncelleme yazarak ayarlardan indirebilirsiniz. Güncellemeyi indirdikten sonra modu kurmak için, oyun ayarlarına girmeniz gerek. Buraya girdikten sonra, oyun modu ayarına giderek, bu özelliği aktif etmelisiniz. Böylece oyun modunu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Oyun içerisinde modu kullanırken, standart ayarları değiştirmediğini takdirde Windows+G tuş kombinasyonunu kullanarak oyun modunun menüsüne ulaşabilirsiniz. Bu tuş kombinasyonundan ulaşılamadığı takdirde, oyun pencere modunda da oynanabilir. 'Oyun modunu açmak istiyor musunuz?' ya da 'Bu bir oyun mu?' sorusu çıktığı anda Bu bir oyun tercihi seçilmelidir. Böylece oyun modunu aktifleştirip, oyununuzu oynamaya başlayabilirsiniz.





PAYLAŞ