Yeni Windows 10 güncellemesinde ses kalitesi düşüyor - Haberler - indir.com

Yeni Windows 10 güncellemesinde ses kalitesi düşüyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-17 09:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir hatalı güncellemelerle gündemden düşmeyen Microsoft’un, geçtiğimiz senenin Ekim ayında Windows 10 için yayımladığı 20H2 güncellemesinde birçok sorun keşfedildi.

Son dönemlerde neredeyse yayımladığı her güncellemede bazı hatalar olan Microsoft, bir süre önce bilgisayarlardaki oyun performansıyla ilgili sorunların farkında olduğunu söyleyerek sorunları kabul etmiş ve bu sorunla karşı karşıya kalan kullanıcılar için sunucu tarafında düzeltmeler yapmıştı. Bugün yayımlanan yeni raporlar ise Ekim güncellemesinden sonra yaşanan sorunları ortaya çıkardı. Rapora göre kullanıcıların en çok yaşadığı sorunlardan biri de ses problemler. Yayımlanan raporlar Microsoft’un bu konu üzerinde araştırma yapmaya devam ettiğini gösteriyor. Ses sorunları Salı Yaması güncellemesinin ardından yaygınlaşmaya başladı.

Adobe Flash, Windows 10'dan Temmuz ayında tamamen kaldırılıyorAdobe Flash, Windows 10'dan Temmuz ayında tamamen kaldırılıyor

Microsoft, Windows 10 21H1 güncellemesi sunuldu

Yaşanan sorunlar şimdilik rastgele ortaya çıkıyor gibi gözükse de kullanıcıların bundan oldukça rahatsız ediyor. güncellemelerin ardından pek çok kullanıcı oyun esnasında ses sorunları yaşamaya başladı. Bunun yanı sıra sorunun tarayıcı kısamı için geçerli olmadığı belirtildi. Ses sorunları, sistemin varsayılan ses ayarı kullanılırken bile normalden çok daha düşük ses seviyesi, ses kapatma veya yüksek tiz olarak meydana geliyor.

Reddit’e bazı kullanıcılar sorun için başlıklar oluşturmaya ve bir çözüm yolu armaya başladı. Ancak iyi haber şu ki Microsoft sorunu çözmek için çabalıyor. Microsoft, destek belgesine yapılan yeni bir güncellemede sorunu kabul eden şirket bazı cihazların (özellikle 5.1 Dolby Digital), Windows 10’un en son sürümünde tiz ses sorununa neden olabildiğini belirtti.

Etkilenen Windows 10 güncellemelerinin ve sürümlerinin listesi:

Windows 10 20H2 sürümü ve 2004 sürümü: KB5000842 (Mart’ta piyasaya sürüldü), KB5001330 (Nisan’da piyasaya sürüldü), KB5001391 (Nisan’da piyasaya çıktı) ve KB5003173 (Mayıs’ta piyasaya sürüldü).

Nasıl çözülür?

Ses sorunlarını çözmek için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem var. Eğer bu sorunla karşı karşıyaysanız Windows 10 güncellemelerini manuel olarak kaldırabilir ya da aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz;

  • 1. Yöntem: Video ya da sesi sorunlardan etkilenen uygulama yerine web tarayıcınızda yayımlayın. Örneğin, Groove Music’te bu sorunu yaşıyorsanız, web tarayıcısına geçerek sesi orada çalmayı deneyin.
  • 2. Yöntem: Görev çubuğuna sabitlenmiş ses simgesine sağ tıkladıktan sonra Uzamsal ses (Kapalı) seçeneğini seçin. Windows Sonic, Dobly veya diğer mevcut seçenekleri seçin.
  • Yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, Denetim Masası ses ayarlarından ses kalitesi arasında geçiş yapmayı da deneyebilirsiniz. Bazı durumlarda, ses efektlerini etkinleştirmek ve devre dışı bırakmak da sorunu çözmenizde yardımcı olacaktır.

Microsoft'un Windows 10’daki ses sorunlarını yaklaşan isteğe bağlı güncellemelerle ele almasını ve 8 Haziran’da gelmesi planlanan bir sonraki Salı Günü Yaması güncellemesine herkes için bir düzenleme yayımlamasını umuyoruz.

 


Windows 10 Ayarlar nasıl sıfırlanır?Windows 10 Ayarlar nasıl sıfırlanır?
Windows 10'un bir sürümüne destek kesiliyorWindows 10'un bir sürümüne destek kesiliyor

PAYLAŞ