Yeni Windows 10 Güncellemesi İle Giden Özellikler - Haberler - indir.com

Yeni Windows 10 Güncellemesi İle Giden Özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-03 19:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Microsoft tarafından yeni Windows 10 büyük güncellemesi hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Şimdi ise şirket April Update güncellemesi ile beraber kaldırılan özellikleri yayınladı. Bugün itibariyle herkes tarafından indirilebilir olan Windows 10 Nisan büyük güncellemesi ile beraber Microsoft sistemde yer alan bazı özellikleri ve hizmetleri kaldırdı. Yeni bazı özellikleri ortadan kaldıran şirket bu listeyi yayınladı. İşte Windows 10 sürüm 1803 ile kaldırılan özellikler listesi;

  • Groove Music Pass: Groove, müzik mağazası ve müzik parça satışlarını 2017 yılında Microsoft Store üzerinden sonlandırdık. Groove uygulaması bu değişikliği yansıtacak şekilde güncelleniyor. Müziği PC'nizde çalmak veya OneDrive'dan müzik dinlemek için Groove Music'i kullanmaya devam edebilirsiniz. Spotify veya diğer müzik servislerini Windows 10'da müzik akışı yapmak veya müzik satın almak için kullanabilirsiniz.
  • Kişiler - Öneriler artık Microsoft dışı hesaplar için kaydedilmemiş kişileri içermeyecek: Posta gönderdiğiniz veya posta aldığınız kişiler için kişi bilgilerini el ile kaydedin.
  • Kontrol Panelinde dil kontrolü: Dil ayarlarınızı değiştirmek için Ayarlar uygulamasını kullanın.
  • HomeGroup: HomeGroup'u kaldırıyoruz ancak yazıcıları, dosyaları ve klasörleri paylaşma yetinizi elinizden almıyoruz.

Windows 10, sürüm 1803'ü güncelleştirdiğinizde, Dosya Gezgini, Denetim Masası veya Sorun Giderme'den Ev Grubu'nu göremezsiniz (Ayarlar> Güncelle ve Güvenlik> Sorun Giderme). HomeGroup'u kullanarak paylaştığınız tüm yazıcılar, dosyalar ve klasörler paylaşılmaya devam edecektir.

HomeGroup'u kullanmak yerine, Windows 10'da bulunan özellikleri kullanarak yazıcıları, dosyaları ve klasörleri paylaşabilirsiniz:

- Ağ yazıcınızı paylaşın

- Dosya Gezgini'nde dosyaları paylaşma

  • Wi-Fi ayarlarında önerilen açık etkin noktalara bağlanmak
  • Çevrimdışıyken veya bir Office 365 posta hesabı kullanırken Kişiler uygulamasında bulunan sohbet özelliği.
  • XPS Viewer: XPS Viewer'ı alma şeklinizi değiştiriyoruz. Windows 10, sürüm 1709 ve önceki sürümlerde, uygulama yükleme görüntüsüne dahil edilmiştir. XPS Görüntüleyiciniz varsa ve Windows 10, sürüm 1803'ü güncellerseniz, işlem yapmanız gerekmez. Hala XPS Görüntüleyiciye sahip olacaksınız.

Ancak, Windows 10, sürüm 1803'ü yeni bir cihaza (veya temiz kurulum olarak) yüklerseniz, XPS Viewer'ı Uygulamalar uygulamasındaki Uygulamalar ve Özellikler'den veya Talep Üzerine Özellikler yoluyla kurmanız gerekebilir. Windows 10, sürüm 1709'da XPS Viewer'ınız varsa, ancak güncelleştirmeden önce el ile kaldırdıysanız, el ile yeniden yüklemeniz gerekir.

Bu özellikler ise artık geliştirilmeyecek:

  • Grup İlkesinde bulunan Yazılım Kısıtlama İlkeleri
  • Çevrimdışı sembol paketleri (Hata ayıklama simgesi MSI'leri)Windows Help Viewer (WinHlp32.exe)
  • Dosya Gezgini'nde Kişiler özelliği
  • Phone CompanionIPv4 / 6 Geçiş Teknolojileri (6to4, ISATAP ve Doğrudan Tüneller)




PAYLAŞ