Yeni WhatsApp depolama alanı kullanımı özelliği - Haberler - indir.com

Yeni WhatsApp depolama alanı kullanımı özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-25 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Günlük hayatta milyonlarca kullanıcının vazgeçilmez uygulaması olan anlık mesajlaşma servisi WhatsApp için yeni bir özellik üzerinde çalışılıyor. Bu söz konusu özellik sayesinde artık WhatsApp depolama alanı kullanımı kullanıcılar tarafından daha detaylı bir şekilde yönetilebilecek. Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olarak bilinen WhatsApp, sürekli olarak yeni özellikler kazanarak gelişmeye devam ediyor. WhatsApp’a geleceği iddia edilen özelliklerden bir yenisi de uygulamadaki depolama alanı kullanım yönetim aracı oluyor. WhatsApp için çalışılan bu özellik sayesinde kullanıcıların verilerini temizlemesi için kolay bir yol sunulacak. Gönderilmiş ve büyük dosyaların konumlandırma detayına kadar çeşitli özellikler yeni yönetimde olacak.

WhatsApp için depolama alanı yönetimi geliyor

WhatsApp sahte haberleri azaltmayı hedefliyorWhatsApp sahte haberleri azaltmayı hedefliyor

WABetaInfo’da ortaya çıkan yeni genel bakışın nasıl göründüğü ve geliştiricilerin farklı araçları nasıl organize ettiği gösteriliyor. “Depolama Alanı Kullanımı” olarak bilinen bu genel bakış, üç önemli segmentten oluşuyor. En üst kısımda depolamanın nasıl kullanıldığı gözüküyor. Bu kısımda kullanılan alanın ne kadarının WhatsApp tarafından ne kadarının ise Facebook tarafından kullanıldığı gözüküyor. İkinci bölümde ise gönderilmiş dosyalar ve büyük dosyalar bulunuyor. Bu kısım ile hangi fotoğrafların, videoların ve belgelerin ne kadar alan kapladığı gözüküyor. Bu sayede kullanıcıların hangi dosyaları gereksiz bulduğunu kolay bir şekilde öğrenmesi sağlanıyor. Üçüncü tarafta ise sohbetler bölümü bulunuyor. Bu noktada sohbetlerin ne kadar boyuta sahip olduğu listeleniyor.

Depolama Alanı Kullanım özelliği şu an için hala test aşamasında yer alıyor. Bu özelliğin son kullanıcıya geldiği zaman tasarım ve çeşitli noktalarda değişiklikler olması bekleniyor. Özellik hem Android hem de iOS kullanıcıları için kullanıma sunulacak. Ancak bu yeni özelliğin WhatsApp için ne zaman yayınlanacağı henüz belli olmuş değil. Önümüzdeki günlerde önce Beta kullanıcılarına daha sonra nihai sürüm olarak çıkması bekleniyor.


WhatsApp sohbet geçmişini aktarma dönemini resmen başlattıWhatsApp sohbet geçmişini aktarma dönemini resmen başlattı

PAYLAŞ