Yeni Titanic Gemisinin İnşaatı Başladı - Haberler - indir.com

Yeni Titanic Gemisinin İnşaatı Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-05 14:42:06
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

Neredeyse her ürünün bir kopyasını yapan Çin'den yeni bir haber geldi. Gelen bilgilere göre Çinliler bu sefer büyük Titanic faciasının yaşandığı gemi olan Titanic gemisinin aynısını yapacaklar. Dünyada yaşanmış en büyük faciaların arasında bulunan ve gelmiş geçmiş en büyük deniz kazası olan Titanic, 1514 kişi ile beraber 15 Nisan 1912 tarihinde Kuzey Atlantik okyanusunun dibini boylamıştı. Titanic ile ilgili filmler ve çeşitli yapımların ardından Çinliler batan Titanic gemisinin tıpatıp aynısını yapmaya karar verdiler.

Titanic hakkında biraz bilgi verirsek, Titanic gemisinin inşa yılı 1909'da başlamış ve tam 3 yıl sonra denize indirilebilir duruma gelmiştir. İnşaat bitiminden sonra dünyanın en büyük buharlı gemisi olma ünvanınıda kazandı. O zamana göre yüksek teknolojiler barındıran bu gemiye batmaz denildi ancak, 10 Nisan 1912'de başlayan yolculuktan tam 5 gün sonra 15 Nisan 1912 tarihinde Atlantik okyanusunda o büyük kaza gerçekleşti ve gemi 3 saat içerisinde derin sulara gömüldü.

Replika yani kopya ürünler ile ünlü olan Çinliler bir şirket ile yaptığı anlaşma ile Titanic gemisinin tam bir kopyasını yapmak için geminin inşaatına başladı. Dış görünüş ve tasarım anlamında aynı olacak geminin iç tasarımında bazı ufak değişiklikler olacak. 130 milyon dolara mal olacak bu yapı ise bir eğlence parkına konacak ve yemek bölümler, balo alanları ve gecelik kalma gibi bedelleri bulunacak. Ayrıca geminin bazı bölümlerinde çeşitli simulasyonlar üretilerek gelen ziyaretçilere o kaza anı yaşatmaya çalışılacak. Uzun süre sürecek olan bu inşaatın 2017 Ekim ayında noktalanması bekleniyor.

 





PAYLAŞ