Yeni tanıtımı yapılan Realme X2 özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Yeni tanıtımı yapılan Realme X2 özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-24 20:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı cep telefonu sektörü çok ciddi anlamda ivme kazanarak her geçen gün farklı modeller ile karşılaşmamız mümkün hale getirildi. Bununla beraber geçmişte cep telefonu üretimi yapan sayılı şirket varken artık kendini bu sektörde de göstermek isteyen şirketlerin sayısı da arttı. Bu şirketlerden biri olarak karşımıza çıkan Çinli akıllı telefon üreticisi Realme, kendi markasına özel telefonlar üreterek rakiplerinin karşısında yer alıyor. Realme tarafından üretilen ve uzun süredir heyecanla beklenen Realme X2'nin sonunda resmen tanıtımı gerçekleştirildi. Özellikleri ve fiyat dengesi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Realme X2 hakkında merak edilenler yazımızda yer alıyor. 

Çin'in adım adım yükselişe geçen şirketleri arasında yer alan akıllı telefon üreticisi Realme, 10 gün önce Realme XT adlı telefonunu duyurmuştu. Bugün itibariyle şirketin yeni üretimini gerçekleştirdiği ve uzun süredir de heyecanla beklediği Realme X2'nin tanıtımı gerçekleştirildi. 

64 MP kameralı Realme X2 çıkış tarihi açıklandı64 MP kameralı Realme X2 çıkış tarihi açıklandı

Merakla beklenen Realme X2'nin özellikleri

Şirket, Realme 2X'in tanıtımını yaparken aynı zamanda kablosuz kulaklık modelinin de tanıtımını gerçekleştirdi. Şöyle ki Realme X2, şirketin Realme XT modeline dayanarak üretilen bir akıllı cihazdır. Cihaz gücünü Snapdragon 730G yonga setinden alarak kullanıcılara güçlü bir kullanım sunmaktadır. Cihazın kamera kısmında ise bizleri, 32 MP selfie kamerası, 64 MP dörtlü arka kamera sistemi karşılıyor. Kameralara ilaveten cihazda 0W VOOC Flash Charge 4.0 desteği de yer alıyor. Cihazın arka kısmında bulunan kameralar, 64MP + 8MP + 2MP + 2M şeklinde sıralanıyor. Değerlendirdiğimizde çok ciddi bir kamera sistemi ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. 

Realme 2X, NFC çipine de sahiptir. Bunun yanı sıra aynı zamanda 8 MP ultra geniş açılı kamera ve gerçek zamanlı bokeh video kaydı özelliği de XT'de bulunmayan özellikler arasındadır. Gelişmiş düzeyde özelliklere sahip olan Realme 2X, 6.4 inç FHD+ Super AMOLED bir ekran özelliğine sahip olup aynı zamanda ekrana gömülü parmak izi sensörü ile de destekleniyor. ColorOS 6 sürümünü dahi çalıştıran bu donanımlı cihazın batarya kapasitesi ise 4.000 mAh olup kullanıcılara uzun soluklu bir kullanım sunmaktadır. Bildiğiniz üzere mevcut akıllı cihazların kamera özellikleri ne kadar iyi olursa olsun kullanıcılar genellikle batarya sorunu ile karşı karşıya kalıyorlar.

 

Realme 2X adlı cihazın beyaz ve mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Cihazın farklı donanımsal özellikler,ne göre fiyat sınıflandırması şu şekilde belirtildi; Realme X2, 6 GB RAM - 64 GB depolama alanı 225 dolar şeklinde belirlenmişken, Realme X2, 8 GB RAM - 128 GB depolama alanı 265 dolar fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda Realme, kablosuz kulaklık modelinin tanıtımını da gerçekleştirdi. Kablosuz kulaklığın fiyatının ise 20 dolar olacğaı ve 27 Eylül tarihinde raflarda yerini alacağı belirtildi. Gerek tasarım olarak gerek sunduğu özellikler ile kullanıcıların beğenisini kazanacak olan bu akıllı cihazın yakın zamanda raflarda yerini alması bekleniyor. 

 



PAYLAŞ