Yeni Sony Alpha 1 duyuruldu - Haberler - indir.com

Yeni Sony Alpha 1 duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-28 10:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Sony, bugüne kadar sunduğu en güçlü özelliklere sahip yeni profesyonel fotoğraf makinesi Alpha 1’i resmi olarak duyurdu. 50.1 MP çözünürlüğe sahip bir sensör ile gelen bu fotoğraf makinesi, 8K video çekimi ile saniyede 30 fotoğraf çekimi gibi özelliklere sahip olarak geliyor. Japon teknoloji devi Sony, aynasız fotoğraf makinesi tarafında en yeni amiral gemisi modeli Alpha 1’i resmen duyurdu. 50  megapiksel tam kare çekim sensörüne sahip olan bu fotoğraf makinesi, saniyede 30 fotoğraf çekim desteği sunarken, 8K da video çekim olanağı da sunuyor..  Bu çözünürlükteki kare hızı 30 FPS olan yeni Alpha 1, diğer özellikleri ile de dikkat çekiyor.

Sony yeni Alpha 1’i resmi olarak tanıttı

Sony Xperia 1 III hakkında yeni bilgilerSony Xperia 1 III hakkında yeni bilgiler

Sony’nin açıklamalarına göre Alpha 1’de otomatik odaklama ve pozlama yetenekleri ile en iyi fotoğrafçılık deneyimi sunacak. Sony tarafından bu yeni cihazın teknolojik anlamda en gelişmiş makine olduğu açıkça söyleniyor. Soyn’e göre fotoğraf makinesindeki 240 Hz’lik elektronik OLED vizör, dünyada ilk defa Alpha 1’de yer alıyor. Bu makinenin ISO değer aralığı ise 100 ile 32.000 aralığında karşımıza çıkıyor. Sony’nin bu yeni modelinde yer alan dikkat çekici özelliklerden birisi de “Eye AF” özelliği oluyor. Bu özellik artık kuşlar için de kullanılabilir olacak. Özel algoritmalar oluşturduğunu belirten Sony, aniden uçmaya başlayan ve yön değiştiren kuşların bile en yüksek hassasiyet ile netleştirileceğini belirtiyor.

Bu yeni fotoğraf makinesi ayrıca 4K çekim tarafında ise 60 FPS desteğe sahip durumda. Ham görüntü tarafında ise 16 bit RAW çekimi desteklediğini belirtelim. Sony tarafından belirtilene göre yeni Alpha 1 modeli 6500 dolarlık fiyat etiketi ile Mart ayında dünyanın çeşitli bölgelerinde satışa çıkması bekleniyor.


Sony Xperia Compact, tekrar akıllı telefonlarda yer alacakSony Xperia Compact, tekrar akıllı telefonlarda yer alacak
Sony PlaysStation 5 satışlarıyla Microsoft'u ikiye katladıSony PlaysStation 5 satışlarıyla Microsoft'u ikiye katladı

PAYLAŞ