Yeni Snapdragon 845 Mobil Sanal Gerçeklik Referans Tasarımını Duyurdu - Haberler - indir.com

Yeni Snapdragon 845 Mobil Sanal Gerçeklik Referans Tasarımını Duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-27 09:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Mobil Dünya Kongresi kapsamında markaların cihazlarının yanı sıra yeni girişim ve teknolojilerini de görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise Qualcomm şirketi tarafından yeni nesil sanal gerçeklin deneyimi olan Snapdragon 845 mobil gerçeklik referans tasarımları duyuruldu. Şirketin en güçlü yeni mobil işlemcisi olan Snapdragon 845 alt yapısı ile uyumlu olan referans yeni sanal gerçeklik platformu tanıtıldı. İlk defa Aralıkta ortaya çıkan Snapdragon 845 platformunun sunmuş olduğu yenilikler ve geliştirmeler ile yeni mimarilerin sunulması hedefleniyor.

2018'de sanal gerçeklik cihazlarına gücünü verecek olan Snapdragon 845 bu noktada deneyimi dahada ileri götürerek, işlemci temel alınarak yapılan tasarımların dahada hızlandırılması hedeflenecek. Snapdragon 845 işlemcisi bildiğiniz üzere Adreno 630 grafik birimini kullanıyor. Bu grafik biriminin güçlü video ve görüntü işleme teknoloji yetenekleri bulunuyor. Bir önceki nesil Snapdragon 835'e göre yeni grafik birimi yüzde 30 daha fazla performans ve yüzde 30 ise ekstra verim sağlıyor.

Görüntüleme gücüde iki kata çıkan bu işlemcinin en keskin görsel ve grafik kaynaklarını kullanıcıya sunabilecek bir şekilde tasarlandığı ifade ediliyor. SLAM ve 6DoF ile yapılan ortaklık ile bağımsız bir mobil cihazda yerini alacak bu yenilik sayesinde, kabloya yada sensöre ihtiyaç duymadan odadaki vücudun yerini takip etmesi ve gelişmiş bir gerçeklik sunması bekleniyor. Bu yenilik ise Snapdragon 845'te yer alan üstün Dijital Sinyal İşleme yeteneğinden ötürü olacağı ifade ediliyor.

Bu yeni tasarımın Google Daydream, Vive ve Oculus gibi sanal gerçeklik modellerinin ilk serisini destekleyeceği belirtiliyor. Yakın zamanda bu teknolojiye barınmış yeni cihazların piyasada olmasını bekliyoruz.





PAYLAŞ