Yeni siber saldırı tehdidi ile karşı karşıya mıyız? - Haberler - indir.com

Yeni siber saldırı tehdidi ile karşı karşıya mıyız?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-24 14:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Günümüzde geldiğimiz teknoloji birçok anlamda bizim hayatımızı kolaylaştırıyor olsa da aslında bazı açılardan da bizleri çok zor durumda bırakıyor ve büyük tehditler ile karşı karşıya kalıyoruz. Yapay zekayı kullanarak soyguncuların geliştirdiği ve çok tehlikeli hale geldiği siber saldırılar, firmaların en büyük korkulu rüyası haline geldi. Peki yalnızca firmalar mı bu durumdan etkileniyor? Elbette hayır, Teknoloji kullanan her insan bu tehlike ile karşı karşıya. 

Hackerların tehlikeli olduğunu düşünen kişilerdenseniz aceleci olduğunuzu söyleriz. Çünkü günümüzde geliştirilen yapay zekalar bir kaç yıl sonra bir hayli tehlike arz edecek. Neden siye soracak olursanız geliştirilen bu yapay zekalar bazı insanlara göre çok büyük tehlikeler arz ediyor. Bazı kişiler tarafından şu düşünce ortaya atılıyor; Önümüzdeki 2 yıl içerisinde geliştirilen tüm yapay zeka, makine öğrenimi ve gelişmiş yazılım işlemleri gibi son teknolojiler eşi benzeri görülmemiş bir şekilde siber saldırılar yapılabileceği ve aynı zamanda firmalara büyük zararlar verebilecek yetkilere sahip olacaklar. 

Bu tehdit tahmin ettiğinizden daha büyük!

Söz konusu olan bu tartışma keşke sadece bir tahmin ya da ön yargı olsaydı ama ne yazık ki değil. Hatta ne yazık ki bu bahsi geçen olaylar çok yaygın olmamakla beraber gerçekleşiyor. Dunkind Donuts'ın DD perks programı, CheapAir ve bir güvenlik firması olan CyberReasons gibi büyük güvenlik firmaların bile dahil olduğu noneypot testinin bize sunduğu sonuçlar gösteriyor ki çok çok daha önemli bir tehdit olduğunu bize gösteriyor. 

 





PAYLAŞ