Yeni Safari ile iPhone'da Özel Taramaya Nasıl Geçilir? - Haberler - indir.com

Yeni Safari ile iPhone'da Özel Taramaya Nasıl Geçilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-06 16:14:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

iOS 15 ile birlikte Safari’de yeni bir tarama modu aktif hale geçirildi. Pek çok yeni özellik ile donatılan yeni Safari’de grup sekmeleri, adres arama çubuğunun değiştirilmesi gibi yenilikler kullanıcıları bekliyor. Safari’de tarama modunda yapılan değişiklikler, özel tarama için yepyeni bir deneyim sunmaya başladı. Yeni kullanıcılar mevcut özelliği denemek için aşağıdaki adımları takip ederek kolay bir şekilde Safari’deki yeni özel tarama deneyimini yaşamayabilir.

Safari Özel Tarama Neler Sunuyor?

Safari’de özel taramayı kullananlar, sekmeyi kapattıktan sonra arkasında hiçbir iz bırakmamaktadır. Apple tarafından ziyaret edilen sayfalar, arama geçmişi ve otomatik doldurma gibi tüm veriler siliniyor ve kaydedilmiyor. iCloud Private Relay yeni sürüme geçiş için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

İOS 15 ile Safari'de iPhone Özel Taramaya Nasıl Geçilir?

Öncelikle yeni güncellemeleri alın.

Ardından telefonunuzdan Safari’yi açın.

Tarayıcı açıldıktan sonra sağ alt köşede yer alan iki kare simgesine uzun basılı tutun.

Ardından açılacak menüden özel sekme seçeneğini seçin.

Seçim ile birlikte koyu renklerin hakim olduğu bir pencere açılacaktır. Normal kullanımlarda gri gibi renkler kullanılsa da özel taramaya geçiş yapıldığı anda siyah renkler hakim olur. Böylece kullanıcılar Safari’de özel taramaya geçiş yaptığını kolay bir şekilde anlayabilmektedir.

Safari için yapılan yeni hamle ile birlikte özel tarama modunu aktif hale getiren Apple, Safari’de yer verdiği yeni tasarım seçenekleriyle de kullanıcıların güncelleme sonrasında alışma zorluğu çekmesine neden olabilmektedir.





PAYLAŞ