Yeni Razer Phone 2 tanıtıldı! - Haberler - indir.com

Yeni Razer Phone 2 tanıtıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-11 10:17:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Oyuncu ekipmanlarından bildiğimiz Razer,artık oyunculara hitap edecek telefonlarıyla da karşımızda.İşte bir süredir merakla beklenen en yeni oyuncu telefonu Razer Phone 2 özellikleri ve fiyatı!

Razer Phone 2 özellikleriyle bize neler sunuyor?

Geçtiğimiz yıl ilk oyuncu telefonunu çıkaran Razer, yenilenen kusursuz tasarımıyla tekrar karşımızda. Tasarım noktasında çok büyük farklılıklar gerçekleşmese de, eskiye modele nazaran daha güzel farklı gözüküyor, en büyük farklılığı ise arka tarafta görüyoruz.

Yepyeni Razer Phone fiyatı ve özellikleriYepyeni Razer Phone fiyatı ve özellikleri

Razer Phone 2 arka tarafta daha şık gözüken cam kullanıyor, kameranın konumunu da sol üst köşeden biraz daha ortaya çekmeyi tercih etmiş.Diğer taraftan kameraların altında yer alan Razer logosu ise merakla beklenen Chroma desteğine sahip.

Chroma desteği nedir?

Daha önce Razer'ın oyuncu ekipmanları mouse,klavye ve kulaklıkların'da kullandığı chroma desteği, sizin atadığınız göreve göre ışıkları oynayabiliyor. Razer Phone 2'de ise bu özellik uygulama bildirimleri atayarak ışıklarını ve animasyonlarını ayarlamaya yarayacak.

Tasarım ve özellikleri;

Ön yüzde tasarımsal olarak çok da bir fark bulunmuyor, çentikli ve çerçevesiz ekranların yarıştığı günümüzde Razer, özellikle 16:9 çerçeve oranına sahip geniş bir ekran tercih etmiş. Zira bir oyuncu telefonun bu şekilde yani çentiksiz ve çerçeveli çok daha kullanışlı olacağı konusunda da gayet kararlılar.

5,72 inç büyüklüğündeki bu ekran 1440x2560 çözünürlüğüne sahip olurken gerçek 120 Hz ekran kullandığını da vurguladı. Ekran parkalığı ise bir önceki modelin yetersiz kalmasına nazaran bir önceki modele göre arttırılmış.

Teknik detayları daha da incelediğimizde yeni modelde Snapdragon 845 işlemci ile geldiğini görüyoruz. Vapor-Chamber Cooling System adı verilen eşsiz bir soğutma sistemiyle gelen Razer Phone 2, ısıyı yaymak adına yüzey alanını büyük ölçüde arttıran ve daha az sıcak noktaya neden olan özel bir buhar odası aracılığıyla ısının yayılmasını da sağlıyor.

Bu sayede işlemci daha yüksek hızlara çıkarak daha serin çalışabiliyor. 2.8 GHz saat hızında çalışan Snapdragon 845, firmanın iddia ettiklerine göre, diğer tüm rakiplerinden çok daha yüksek skorlar alabiliyor.

LPDDR4X 8 GB RAM ve UFS 64 GB dahili hafızası bulunan model microSD kart desteği sayesinde ekstradan 512 GB depolama alanına sahip olabiliyor. 

Kamera konusunda 12 Megapiksellik bir çift kamera'ya yer veren Phone 2, f/1.75 ve f/2.6 diyaframa sahip lensler kullanmış. Ön kamerada ise 8 Megapiksellik f/2.0  diyaframa sahip bir selfie kamerası mevcut. Gücünü de hem oyuna hem çalışmaya yetecek 4000 mAh kapasitesindeki bir bataryadan alan Razer Phone 2, Qualcomm QuickCharge 4.0+ teknolojisine yer vererek yüksek hızda sarj ederken kablosuz şarj özelliğini de üzerinde bulunduruyor.Bunun yanı sıra yeni teknoloji olan Type-C şarj soketini kullanıyor.

IP67 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı dayanıklı olan akıllı telefon çift ön stereo hoparlöre de sahip.

Bu hoparlörler Dolby Atmos sertifikasına sahip ve her biri özel amplifikatör tarafından besleniyor, ve oyuncular için tasarlanan bu telefonda oyuncuları kusursuz bir hoparlör bekliyor.Diğer taraftan telefonda 3.5mm kulaklık jakı yok, ancak Razer telefonda 24-bit DAC dongle'ı getiriyor.

Android 8.1 Oreo ile karşımıda çıkan Phone 2, en kısa zamanda yeni sürüme güncelleneceği sözleri'de firma tarafından verildi. 799 dolar etiketiyle raflarda yerini alacak olan Phone 2, ayrıca 100 dolara kablosuz şarj cihazı, 20 dolara Light Case ve ekran koruyucu, 40 ve 50 dolara ise Kevlar Case adı verilen aksesuarları da satışa sundu.

Tamamıyla Razer Phone 2 teknik özellikleri

Ekran: 5,72 inç, 1440 x 2560 piksel, Corning Gorilla Glass 5, IGZO IPS LCD, 16:9 oran, Gerçek 120 Hz, 650 nit

İşlemci ve Grafik Birimi:  Qualcomm Snapdragon 845 – Adreno 630

RAM: 8 GB RAM

Depolama: 64 GB depolama alanı, 512 GB’a kadar microSD kart desteği

Arka Kamera: 12 megapiksel, OIS destekli, f/1.75, geniş açı ve 12 Megapiksel, f/2.6, 2x optik zoom

Ön Kamera:  8 Megapiksel f/2.0

İşletim Sistemi: Android 8.1

Batarya: 4000 mAh

Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C

Boyut ve ağırlık: 158.5 x 79 x 8.5 mm


Razer Phone 2 Beklenenden Daha Erken GeliyorRazer Phone 2 Beklenenden Daha Erken Geliyor
Razer Phone 2 hakkında yeni bilgiler elde edildiRazer Phone 2 hakkında yeni bilgiler elde edildi
Razer Phone 2 tasarımı görüldüRazer Phone 2 tasarımı görüldü

PAYLAŞ