Yeni PlayStation VR'ın özellikleri belli oldu - Haberler - indir.com

Yeni PlayStation VR'ın özellikleri belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-11 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Sony'ni yakın zaman içerisinde duyurusunu yapması beklenen yeni nesil PlayStation VR'ın bazı özellikleri belli oldu. Elde edilen bilgilere göre yeni PlayStation VR, çözünürlük özelliğini iki katına çıkacak. Aynı zamanda göz takip özelliği ile de gerçek hayatı simüle edecek. 

Sont geçtiğimiz yılın son aylarına doğru piyasaya sürdüğü PlayStation 5 ile konsol tercih eden oyuncuları daha da memnun etmeyi başardı ve şimdi de sıra, sanal gerçeklik oyuncularını mutlu edecek olan yeni nesil PlayStation VR'a geldi. Şirket tarafından bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da UploadVR, yeni PlayStation VR'ın bazı özelliklerini sızdırdı. Bu bilgilere göre Sony'nin VR modeli, her bir göz için 2000 x 2040 piksel olmak üzere toplamda 4000 x 2040 piksel çözünürlük özelliği ile gelecek. Şu an bulunan PlayStation VR modelinin her bir göz için 960 x 1080 piksel çözünürlük sunduğunu değerlendirmek gerekirse görsel netliğin neredeyse iki katı olabilir. 

Yenilenmiş Tasarımı ile PlayStation VR Tam Olarak Resmiyet KazandıYenilenmiş Tasarımı ile PlayStation VR Tam Olarak Resmiyet Kazandı

PlayStation VR, göz takip uygulaması netliği sağlayacak

Yeni nesil PlayStation VR'ın en önemli rakibi olacak olan Oculus Quest 2'ye göre en önemli dezavantajı ise, PlayStation 5'te USB Type-C kablo ile bağlanacak olmasıdır. Quest 2'nin kablosuz bağlantı avantajı sunması ile çok daha kolay bir kullanım sunduğu esas gerçeklerin başında geliyor olsa da PS5'in önünde USB Type-C girişi bulunması, kablolu bağlantı kurması da daha kolay bir hal alacak. UploadVR'a göre PlayStation VR'ın en önemli özelliklerinden biri, göz takip teknolojisi olarak nitelendiriliyor. Bu özellik, oyuncuların gözlerinin nereye baktığını takip ederek sürekli olarak takip edecek olan PS VR, sadece bakılan yerdeki görüntüleri netleyip diğer bölgelere bulanıklık verecek. Bu sayede de gerçek dünya simülasyonu yapılacak. Bu, hem kullanıcıların daha iyi bir sanal gerçeklik performansı elde etmesini sağlayacak hem de PlayStation VR'ın daha küçük bir alan 

en önemli özelliklerinden biri, göz takip teknolojisi olacak. Kullanıcının gözlerini takip ederek nereye baktığını sürekli olarak takip edecek olan PS VR, yalnızca bakılan yerdeki görüntüleri netleyip diğer bölgeleri bulanıklaştırarak gerçek dünyayı simüle edecek. Bu, hem kullanıcının daha iyi bir sanal gerçeklik performansıyla karşılaşmasına hem de PS VR'ın daha küçük bir alanda 4K çözünürlük sunarak daha verimli çalışmasına olanak sağlayacak. Sony'nin yeni nesil PlayStation VR, titreşimli geri bildirim özelliği sunmak için bir titreşim motoruna sahip olacak. Aynı zamanda PlayStation VR yer alacak olan içten dışa temizleme özelliği, sanal gerçeklik setinin kullanıcıların eş ve baş hareketlerini daha iyi algılamasını, bu sayede de oyun deneyimini daha kaliteli hale getirmek hedefleniyor. Yine de şu an için tüm bu bilgilerin iddialardan ibaret olduğunu belirtmek gerekir. 

 


PlayStation VR 'a birçok yeni oyun eklenecekPlayStation VR 'a birçok yeni oyun eklenecek
PlayStation VR'ın fiyatı düşüyor!PlayStation VR'ın fiyatı düşüyor!
2019'da en iyi PlayStation VR nişancı oyunları2019'da en iyi PlayStation VR nişancı oyunları

PAYLAŞ