Yeni özellik WhatsApp Web için parmak izi nasıl kullanılacak? - Haberler - indir.com

Yeni özellik WhatsApp Web için parmak izi nasıl kullanılacak?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-18 18:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Hepimizin günlük hayatında, etrafımızda bulunan insanlar ile iletişim kurarken büyük yer kaplayan Whatsapp, yeni gelecek olan bir güncelleme ile ek bir güvenlik seçeneği alabilir. En fazla kullanılan Popüler sosyal medya ve haberleşme uygulaması, mobil cihazların yanı sıra bilgisayarlardan da kullanım sağlayan WhatsApp Web servisine giriş için biyometrik tarama desteğini kullanıcılara sunabilir.

WABetaInfo tarafından hazırlanan rapora göre WhatsApptarayıcıdan ya da masaüstü uygulamasından çalışan WhatsApp Web deneyimini daha güvenli bir hale getirebilmek için bir takım görevlendirdi. Belirlenen bu yeni ve önemli hedef doğrultusunda Facebook’un sahibi olduğu şirketin yeni adımının parmak izi desteği olması bekleniyor.

WhatsApp Web için parmak izi nasıl kullanılacak?

Yine yayınlanan rapora göre parmak izi desteğinin kullandığınız bilgisayar tarafından desteklenmesine gerek yok. Tam tersi parmak izini telefonunuz üzerinden onaylamanız gerekecek. Tarayıcıdan ya da uygulamadan WhatsApp Web’i kullanabilmeniz için akıllı telefonunuzdan WhatsApp’ı açıp önce parmak izinizi okutarak sonrasında ise QR kodu tarayarak giriş yapmanız gerekecek.

Şu an da WhatsApp Web yalnızca akıllı telefonunuzdan bilgisayar ekranında yer alan QR kodu okutmanızı gerektiriyor. Bunun haricinde telefonun stabil bir bağlantısının olması mesajlarınızı bilgisayar üzerinde görüp cevaplamak için yeterli. Parmak izi gibi ek bir güvenlik seçeneğinin gelmesi servisi daha güvenli ve daha çok kişi için kullanılabilir hale getirebilir.

Fakat bilinen bu kadar ayrıntıya rağmen maalesef ki, bu güncellemenin ne zaman geleceği ya da başka ne gibi yenilikler içereceği konusunda bir bilgi yok. Ancak güvenlik ve gizlilik konusunda atılan her adım biz kullanıcılar için her zaman artı puan niteliği taşıyor.





PAYLAŞ