Yeni Oyun Konsolu Xbox Anaconda Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Yeni Oyun Konsolu Xbox Anaconda Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-19 12:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler konsol üreticilerinden olan Microsoft’un yeni nesil bir oyun konsolu üzerinde çalıştığı biliniyor. Yeni gerçekleşen bir sızıntıya göre yeni nesil Xbox modelinin kod adı ortaya çıkmış oluyor. İlk olarak E3 2017 ile beraber Project Scorpio kod adlı Xbox One X modelini tanıtan şirket yeni nesil konsolu üzerinde yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yeni gerçekleşen bir sızıntıya göre bir sonraki jenerasyon için yine sürüngen isimlerini tercih etmiş ve bu sefer Anaconda kod adı ile görüyoruz. Söz konusu bu yeni konsolun 2020 ile beraber piyasaya sürülmesi beklenirken şuan için hangi isme sahip olacağı bilinmiyor. Resmi tanıtıma kadar Xbox Anaconda olarak bilinecek bu yeni konsol 2020 ile beraber tanıtılırken PlayStation 5 konsoluna ise rakip olacak.

Xbox Anaconda 2020’de Geliyor

PS4 ve Xbox One'da En Çok Satan 10 Oyun AçıklandıPS4 ve Xbox One'da En Çok Satan 10 Oyun Açıklandı

Şirkete yakın kaynaklardan ortaya çıkan sızıntılara göre Microsoft’un bu yeni konsolunda SSD sürücüsü kullanması bekleniyor. Bu sayede gerçekleşen işlem hızı çok daha hızlı olacak ve en büyük rakibi Sony’i geride bırakmayı hedefliyor. Ayrıca yeni konsol hanesinde yer alan oyunları PC ve mobil platformunda oynatabilecek olan xCloud hizmeti ile beraber gelecek. Xbox One X modeli ile iyi bir çıkış yakalayan Microsoft, yeni nesil oyun konsolu ile tekrardan dikkatleri üzerine toplamayı hedefliyor. Xbox One X’in sunmuş olduğu özellikleri hatırlayacak olursak ise modelde sekiz çekirdekli CPU 2.3 Ghz saat hızında çalışan bir işlemci bulunuyor. Bu sayede Xbox One X, Xbox One konsoluna göre yüzde 31 daha hızlı durumda.

Xbox One İçin Mouse ve Klavye Desteği Geldi

Grafik tarafında Xbox One X modelinde 6 teraflop güve sahip 1172 MHz’lik 40 özelleştirilebilir işlem birimine sahip durumda. Ayrıca 12 GB GDDR5 RAM kullanılan bu modelde bant genişliği tarafında 326 GB/s ile beraber 4K görüntülerin işlenmesi sağlanıyor. Bakalım yeni nesil Xbox Anaconda neler sunacak çok yakın bir zamanda göreceğiz.


Star Trek Online: Age of Discovery Xbox ve PS4 platformlarına çıkıyor!Star Trek Online: Age of Discovery Xbox ve PS4 platformlarına çıkıyor!
En çok kazandıran firma kim; PlayStation Now mı Xbox Game Pass mi?En çok kazandıran firma kim; PlayStation Now mı Xbox Game Pass mi?
Xbox One İçin Mouse ve Klavye Desteği GeldiXbox One İçin Mouse ve Klavye Desteği Geldi

PAYLAŞ