Yeni Oculus GO VR 2018'de Geliyor - Haberler - indir.com

Yeni Oculus GO VR 2018'de Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-12 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Ünlü sanal gerçeklik başlık üreticisi Oculus'un yeni VR başlığı ABD'nin San Jose şehri üzerinde gerçekleşen Connect 4 etkinliği kapsamında yeni Oculus Go'nun tanıtımı gerçekleşti. Oculus'ta bu yeni ürünü ile beraber bağımsız VR başlığı duyuran markalar arasına girmiş oldu. Oculus Go, Gear VR benzeri modellerin sunmuş olduğu mobil VR deneyimiyle beraber Oculus Rift gibi PC gereksinimleri duyan üst sınıf bir sanal gerçeklik deneyimi sunmayı hedefleyen ürünlerden birisi diyebiliriz. Oculus Go modeli Kasım 2017 ile beraber geliştiricilerin erişimine açılacak ve son kullanıcılar ise bu sanal gerçeklik başlığına ancak 2018'den itibaren erişebilecekler.

Yeni bu başlığın kullanımı için herhangi bir telefon yada PC gereksinimi bulunmuyor ve diğer VR başlıklarına baktığımızda ise daha uygun bir fiyat seçeneği ile gelmesi bekleniyor. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ise Connect etkinliği kapsamında VR kullanma hedeflerinin bir milyar kişi olduğunu dile getiriyor. Oculus Go ise bu hedefe yönelik çıkartılmış ürünlerden birisi olarak gözüküyor. Cihazın özelliklerine gelecek olursak kumaş kaplı bir yüzey ile gelen bu başlık Rift ile aynı görüş açısına sahip durumda. 2560 x 1440 WQHD çözünürlüğe sahip hızlı geçişli bir LCD ekrana sahip model entegre ses deneyimide sunabiliyor.

Entegre kameraları ile ise bilgisayar görüşünü kullanarak pozisyon takibide yapılabiliyor. Oculus Go başlığı 199 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak ve 2018 yılından itibaren piyasada yer alacak. ABD üzerinde Oculus Rift ise 399 dolar ve Samsung Gear VR ise 199 dolarlık fiyat etiketlerine sahip durumdalar.





PAYLAŞ