Yeni Nesil Windows: Windows 10 Tanıtıldı! - Haberler - indir.com

Yeni Nesil Windows: Windows 10 Tanıtıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Microsoft'un bugün yani 21 Ocak 2015'te düzenlediği tanıtım etkinliğinde yeni işletim sistemi Windows 10 resmen tanıtıldı. Windows 10'a geçiş sürecinin biraz zaman alacağının ima edildiği etkinlikte işletim sisteminin merak edilen özellikleri gün yüzüne çıktı.

Sitemiz üzerinden canlı yayınla sizlere aktardığımız etkinlikte telefonlar, tablet ve PC için Windows 10'un tanıtımı yapıldı. Nihai sürümünün bu yıl sonuna doğru çıkması beklenen yeni işletim sistemi Windows 10 ile ilgili ilk detaylar ve özellikler şöyle;

Windows 10

Windows 10'a Geçiş Ücretsiz Olacak!

Mevcut Windows kullanıcılarının en çok merak ettikleri konuların başında gelen 'Windows 10 ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacak?' sorusu bu akşam yanıt buldu.

Windows 7, Windows 8.1 ve Windows Phone 8.1 kullanan ve ilk yıl içinde güncelleme yapan kullanıcılar, Windows 10'a ücretsiz olarak geçiş yapabilecek. Tüm bu özelliklerle, Windows 10, cihazın kullanım ömrü boyunca güvenli, yenilikçi ve güncellenen bir deneyim ve hizmet sunacak.

Windows 10 Cortana

Kişisel Dijital Asistan Cortana Eğitilebilir Olacak

Microsoft'un sesli asistanı olarak bildiğimiz Cortana, Windows 10 ile birlikte masaüstü bilgisayarımıza gelecek. Cortana'yı mobil cihazlarında kullanmaya aşina olan kullanıcılar, bu sayede masaüstünden de kişisel asistanın nimetlerinden faydalanabilecekler.

Cortana, kişilerin tercihlerini öğrenerek ilgili tavsiyeler, bilgiye hızlı erişim ve önemli hatırlatmalar sağlayan kişisel bir yardım aracı olarak öne çıkacak. Sesli ve yazılı iletişimi doğal ve kolay bir şekilde sunan Cortana, gelişmiş özellikleri sayesinde daha fazla güvenlik ve şeffaflık sağlayacak.

Windows 10

Telefonlar ve Tabletler için Windows 10

Yapılan etkinlikte Windows 10'un mobil versiyonuyla ilgili detaylarda ortaya çıktı. Windows Phone platformu için özel olarak geliştirilen mobil Windows 10, görsel olarak pek farklı değil. Fakat derinlerine indikçe, farklı özelliklerin olduğu görülebiliyor.

Mobil Windows 10'da yeni Action Center ve ayarlar menüsü, masaüstü versiyonla benzerlik taşıyor. Bildirim ekranının tüm Windows 10 ürünleriyle senkronize olması, bildirimlerin tek merkezden görüntülenebilmesi ve bir yerden silindiğinde her yerden silinebilen bildirimler yeni mobil Windows 10'da en dikkat çekici özellikler arasında yer alıyor.

Phablet segmentindeki cihazlarda klavyelerin istenen şekilde hareket ettirilmesini sağlayan mobil Windows 10'da ayrıca Skype gibi mesajlaşma servisleri, doğrudan mesajlaşma uygulamasına entegre edilmiş durumda.

Windows 10 Spartan

İnternet Tarayıcısı Spartan

Microsoft'un daha önceden Project Spartan adıyla duyurduğu yeni internet tarayıcısı Spartan'da detaylandı. Hafif, hızlı ve temiz bir tasarıma sahip olan Spartan kendine has özelliklerle ve Windows 10'un varsayılan tarayıcısı olarak geliyor.

Yeni render motoruna sahip olan Spartan, Internet Explorer'a göre çok daha hızlı ve daha kullanışlı bir yapıda. Gittiğimiz her yerde notlarımıza ulaşmamızı sağlayan Online not tutma, uzun metinleri okumayı daha da kolaylaştıran okuma moduPDF desteği ve Cortana desteği de Spartan'da yer alan özellikler arasında.

Spartan tarayıcısı ilk olarak masaüstü sistemlere gelecek ve ardından da WP platformuna geçiş yapacak.

Windows 10 Universal AppsWindows 10 ile evrensel uygulamaların önü açılıyor!

Microsoft'ın Windows 10 ile birlikte sunduğu en büyük yenilik ise 'Universal Apps' olarak isimlendirilen 'evrensel uygulamalar' özelliği. Bu özellik sayesinde Windows 10 sistemine sahip tüm cihazlar; tabletler, telefonlar, masaüstü PC'ler ve Xbox One, aynı kod temelini kullanan uygulamaları çalıştırabilecek. Bu sayede de uygulama geliştiricilerinin işleri bir hayli kolaylaşacak.

Windows 10 Continuum

Continuum

Windows 10'un kendisini kullandığı cihaza göre adapte etmesini sağlayan 'Continuum' adı verilen sistem, yeni işletim sisteminin hem dokunmatik cihazlarda, hem klavyede hem de fare kullanan geleneksel cihazlarda çalışmasına imkan tanıyacak.

Geçtiğimiz yıl konsept olarak duyurulan Continuum, Windows 10 etkinliğinde ilk defa çalışır halde gösterildi. Continuum sayesinde Windows 10, masaüstü ile dokunmatik dostu arayüz arasında hızlı ve kolay bir şekilde geçiş yapabiliyor. Ayrıca Windows 10 başlat menüsü Windows 8'dekine benzer bir biçide tam ekran olarak ayarlanabiliyor. Buna ek olarak Windows 10'a bir eylem merkezi ve uyarı merkezi arayüzü de eklenmiş durumda.

Windows 10 Xbox

Windows 10 ile birlikte oyun deneyimi daha da artacak!

Microsoft, Windows 10 işletim sistemi sayesinde özellikle oyuncuların oyun tecrübelerini bir üst seviyeye taşıyacak. Kısacası 'Oyunlar Windows 10 ile daha sosyal ve daha interaktif olacak'

Oyun tutkunları ve geliştiricileri Windows 10 PC'lerinden ve Xbox One oyun konsollarından renkli Xbox Live oyunlarına erişim fırsatını yakalayacak. Dünyanın her yerinden milyonlarca oyun tutkununu birbirine bağlayacak Game DVR özelliği ile, oyuncular en iyi oyun anlarını kaydedebilecek ve yeni oyunları farklı cihazlar arasında arkadaşları ile paylaşabilecek.

Oyuncular, mekan ve zamandan bağımsız olarak Xbox One konsollarından Windows 10 tabletlerine veya PC'lerine oyunlarını aktararak kendi PC'lerinden istedikleri an oynayabilecek.

Microsoft Hololens

Windows 10, Microsoft HoloLens ile ''Holografik Gelecek''

Windows 10, dünyanın ilk holografik bilgi işlem platformu olarak, geliştiricilerin gerçek hayatta holografik deneyimler tasarlamasını sağlayan bir dizi API içerecek. Windows 10 sayesinde universal uygulamalar hologram olarak çalışabilecek. Böylece, üç boyutlu hologramların fiziksel ortamda kullanılması da mümkün olacak.

Microsoft Surface Hub

Yeni Microsoft Surface Hub ile verimlilik artacak

Windows 10, iş yerindeki ekiplerin paylaşımda bulunmasına, tasarımlar yapmasına ve birlikte yaratmasına yardım edecek yeni geniş ekranlı bir cihazla da beraber gelecek.

Surface Hub, dahili kamera, sensör ve mikrofonlarla birlikte çok noktalı dokunma ve dijital mürekkep kullanımı gibi donanımsal yeniliklerle öne çıkacak. Bununla birlikte, son teknoloji ürünü olan dijital beyaz tahta özelliği, anında uzak konferans görüşmesi, birden çok cihaz üzerinden paylaşım ve geniş ekranlı uygulamalar için güvenilir platform özellikleri sunacak. 55 inç ve 84 inç olmak üzere iki boyutta tasarlanan Surface Hub, ekiplerin daha verimli çalışmasını sağlayacak.

Kişisel Bilgisayar'da Windows 10 için gelecek Teknik Ön İzleme, önümüzdeki hafta Windows Insiders'da ücretsiz olarak kullanıma sunulacak. Windows 10'un telefonlar için geliştirilen teknik önizleme sürümü Şubat ayında kullanıcıların beğenisine sunulacak. 





PAYLAŞ