Yeni nesil

Yeni nesil "mobil oyunlar" geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-29 17:35:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

ODTÜ Teknokent ve TÜBİTAK iş birliği ile geleneksel oyuncakların yer aldığı mobil oyunlar geliştirilmeye başlandı. İşte yeni proje ile ilgili detaylar.

Damasistem Genel Müdürü Özgür Esen, ODTÜ Teknokent’te yürüttükleri projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mobil kullanım yaşının Türkiye’de oldukça düştüğünü belirten Esen, bu doğrultuda çocukların doğru kaynaklarla buluşarak teknolojiyi verimli kullanması adına proje geliştirdiklerini ifade etti.

İnternet Gerektirmeyen 10 Eğlenceli Mobil Oyunİnternet Gerektirmeyen 10 Eğlenceli Mobil Oyun

Çıkış noktası çocuklar oldu

Esen çıkış noktalarının okul öncesi çocukların mobil kullanımı olduğunu söyleyerek TÜBİTAK’a yönelik pro0je hazırladıklarını söyledi. TÜBİTAK tarafından incelenen proje, desteklenmeye uygun bulunduktan sonra ise projenin hayata geçmesi adına çalışmalar başladı. Projede Esen ile birlikte ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay ve Okul Öncesi Eğitim Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Volkan Şahin yer alıyor.

Mobilin yeni strateji oyunu Savaş Meydanı yayınlandı

Çocuklara yönelik hazırlanan içeriklerde Türkiye’deki geleneksel hale gelen oyuncakların da kullanılması fikri üzerine yoğunlaşıldı. Konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Esen ise, "Fiziksel oyuncaklara dokunarak oyun oynamanın çocukların bilişsel gelişimine pozitif etkisi olduğu yapılan çalışmalarla kanıtlanmış durumda. Biz de dijital hikayelerin nimetlerini, fiziksel oyuncaklarla birleştirerek, çocukların bilişsel gelişimine katkı sağlayacak bir proje geliştirdik." dedi.

Oyunun farklı özelliği, oyuncaklarla mobil oyun eş zamanlı bir şekilde ilerliyor olması. Çocuklar oyuncaklardaki özel etkileşimli bölümleri mobil uygulamadaki direktifler dahilinde yaparak mobil oyunda ilerleme kaydedebilecek. 'Abidin'in Oyuncaklı Hikayeleri' adı verilen mobil uygulamanın hem Android hem de iOS işletim sistemlerinde çalıştığını aktaran Esen ise ücretsiz bir şekilde tüm çocukların bu içeriklere ulaşabileceğini ifade etti. Projenin devamında ise 5 farklı oyun daha çocuklara sunulacak. Bir sonraki hedef ise yabancı dil ile çocuklar için mobil kullanımı verimli hale getirmek.

 

Son günlerde sevilerek oynanan 15 iOS oyunu


Game of Thrones yeni mobil oyunla yeniden geliyor!Game of Thrones yeni mobil oyunla yeniden geliyor!

PAYLAŞ