Yeni Nesil MacBook Air Performans Sonuçları Belli Oldu - Haberler - indir.com

Yeni Nesil MacBook Air Performans Sonuçları Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-02 15:43:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji markası Apple’dan geçtiğimiz günlerde bir etkinlik gerçekleştirildi. Söz konusu bu etkinlik ile beraber şirket yeni MacBook Air 2018 serisini tanıttı. Yeni nesil bu MacBook Air serisi yenilenmiş tasarım çizgisi ve donanım özellikleri ile bir hayli dikkat çekmişti. Şimdi ise merak edilen bu yeni modelin performans testleri ortaya çıktı. Uzun zamandır Apple cephesinden yeni MacBook Air modeli bekleniyordu. Eylül ayında iPhone tanıtım etkinliği esnasında yeni nesil MacBook ve iPad Pro serisinin gelmesi beklenmiş ancak beklenen olmamıştı. Son olarak 30 Ekim ile beraber güncelleme alan MacBook Air yenilenmiş tasarımı ile dikkat çekmeyi başardı.

Apple MacBook Air 2018 Performans Sonuçları

MacBook Air nihayet beklenen Pro özelliğine kavuşuyorMacBook Air nihayet beklenen Pro özelliğine kavuşuyor

Oldukça hafif ve küçük bir gövdeye sahip olan yeni model şıklığı ile dikkat çekmeyi başarıyor. 13 inçlik Retina bir ekrana sahip olan model yenilenmiş donanım detayları ile de dikkatleri üzerine topluyor. Bu noktada 1.6 Ghz’lik turbo ile 3.6 Ghz’lik çift çekirdekli 8.nesil Intel Core i5 kullanılan bu modelde tam 16 GB’lık RAM yer alıyor. Geekbench’te gözüken bu yeni modelin 7 Kasım ile beraber satışta olması bekleniyor.

Performans tarafında ise bu versiyonun tekli çekirdek tarafında 4248 puan ve çoklu çekirdek tarafında ise 7828 puan aldığı gözüküyor. Bir önceki nesil MacBook Air ise tek çekirdek tarafında 3335 ve çoklu çekirdek tarafında ise 6119 puan almıştı. Model almış olduğu bu puanlar ile beraber 2017 model MacBook modelleri ile yarışabilecek seviyede olduğunu gösteriyor. Yeni iPad Pro’ların arkasında kaldığı gözüken bu modelin gelişmiş tasarım çizgisi ve arttırılmış performansı ile kullanıcılardan yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Bu yeni Air modeli temel işler için oldukça uygun olurken daha yüksek performans isteyenlerin MacBook Pro modeline yönelmesi gerekiyor.


Retina ekranlı Macbook Air tanıtıldı!Retina ekranlı Macbook Air tanıtıldı!

PAYLAŞ