Yeni nesil konsollarla birlikte oyun fiyatları artıyor - Haberler - indir.com

Yeni nesil konsollarla birlikte oyun fiyatları artıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-03 20:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Oyun pazarında yaşanan yeni gelişmeler sonrasında AAA oyun yayıncıları, oyun fiyatlarında yükselişe gidecek ve 60 dolardan 70 dolar seviyelerine yükseltecek. Yeni nesil oyun konsollarının tanıtılması ile beraber oyun pazarına da zamların geleceği bekleniyordu. Oyun sektörünün önemli araştırma şirketlerinden olan IDG Consulting, AAA oyun yapımcılarının oyun fiyatlarından 60 dolar seviyesinden 70 dolara yükseltileceklerini düşündüğünü belirtti. Oyun fiyatlarının artması noktasında geçtiğimiz haftadan itibaren bazı söylentiler ortaya çıkmaya başlamıştı. Henüz dün itibariyle 2K Games tarafından ilginç bir hamle gelerek şirket, NBA 2K21 oyununu PlayStation 4/Xbox One konsolları için 60 dolardan, PlayStation 5 ve Xbox Series X konsolları için ise 70 dolar fiyattan çıkış yapacağını duyurdu. Oyunun yeni nesil konsola 10 dolar daha pahalı çıkacağını görüyoruz.

Yeni konsollar ile oyun fiyatları da yükselecek

YouTube Go Play Store'da 500 milyon kişi tarafından indirildiYouTube Go Play Store'da 500 milyon kişi tarafından indirildi

2K şirketinin bu hamlesi şimdiden konuşulmaya başlarken, sektörün diğer oyun devleri de bu alanda hamlelerini yapmaya başladılar. IDG Consulting bu kapsamda "Oyun fiyatları en son 2005/2006 yılında, Xbox 360 ve PS3'ün piyasaya sürülmesiyle 50 dolardan 60 dolara çıkmıştı. Geride bıraktığımız 15 yılda ise fiyatlar sabit kaldı, ancak geliştirme maliyetleri %200-%300 oranında artış gösterdi." Sözlerini ifade etti. IDG Consulting diğer yandan oyun pazarının diğer eğlence sektörleriyle de karşılaştırmış. Sinema sektöründe bilet fiyatlarının son 15 yılda %39 arttığı, Netflix abonelik fiyatlarının %100 arttığı, kablo TV paketlerinin %105 arttığı belirtiliyor. Buna karşılık ise oyun fiyatlarındaki beklenen 10 dolarlık artışın ise sadece %17 gibi oldukça düşük bir seviyede kaldığı ifade ediliyor. Geliştirme maliyetlerinin artışına oranla çok makul bir zam olduğu düşünülüyor.

IDG Consulting bu kapsamda "IDG olarak sektördeki tüm önemli yayıncı şirketlerle çalışıyoruz. Bize gelen bilgiler, 2K haricinde diğer yayıncıların da yukarıdaki nedenlerden dolayı bazı serileri için fiyatları artırmayı düşündüğünü gösteriyor." İfadelerini kullandı. IDG Consulting karşılaştırmalar ABD için geçerli olduğunu belirtelim. Türkiye’de ise oyun fiyatları her ay düzenli olarak artmaya devam ediyor. AAA oyunlarda beklenen 10 dolarlık zam ABD sınırları için büyük bir zam olarak gözükmezken, bizim ülkemize ise yansıması 100 TL gibi bir rakam olması bekleniyor.  


Tencent yeni bir yayın platformu kuruyorTencent yeni bir yayın platformu kuruyor
Playstore'da EA oyunları indirime girdiPlaystore'da EA oyunları indirime girdi

PAYLAŞ