Yeni nesil konsol stok sorunu çip sıkıntısı nedeniyle 2023'e aksayabilir - Haberler - indir.com

Yeni nesil konsol stok sorunu çip sıkıntısı nedeniyle 2023'e aksayabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-09 16:00:06
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

PlayStation 5 ve Xbox Series X için yapılan yeni açıklamalarda, 2023'e kadar stok sıkıntısı yaşanabileceği belirtildi.

Küresel olarak yaşanan çip sıkıntısı, konsollarda stok sorununun daha da artmasına neden oluyor. Toshiba tarafından yapılan yeni bir basın açıklamasında, küresel çip sıkıntısının konsollarda da etki göstermeye başladığı ve bu doğrultuda 2023 yılına kadar mevcut stok sorununun devam edeceği belirtildi. Microsoft ve Sony tarafından piyasaya sürülen yeni amiral gemileri, çoğu kişi tarafından satın alınmak istense de stok sorunu nedeniyle erişilemiyor.

Sorun 2023’e Kadar Sürebilir!

Japon teknoloji üreticisi Toshiba tarafından yapılan yeni açıklamalarda, çip arzındaki mevcut durumun kısa süre içerisinde çözülemeyeceğini vurgulanması, diğer üretimlerde de aksama yaşanabileceği ihtimalini akıllara getirdi. Şu anda dünya genelinde pek çok teknoloji devi yeteri kadar çip elde edemediğinden dolacak telefon üretimlerini kısıtlı bir şekilde yapabiliyor. Toshiba’daki üst yöneticilerinden birisi olan Takeshi Kamebuchi konuyla ilgili değerlendirme yaparak “Çip arzı en az önümüzdeki yılın Eylül ayına kadar yavaş kalmaya devam edecek. Bazı durumlarda, bazı müşterilerin taleplerini 2023’e kadar karşılayamayabiliriz.” dedi.

545 dolarlık yatırım yapacak

Sektördeki çip arzının başka bir dönemde sorun olmaması adına önlemler alan Toshiba, 545 milyon dolarlık bir yatırım yapacağını söyledi. Yapılacak yatırım ile birlikte önümüzdeki 3 yıl boyunca üretimlerin hızlandırılması ve arttırılması bekleniyor. Üstelik yeni bir fabrika açmayı da planlayan  Toshiba, sektörde kendi üzerine düşen görevi yerine getirerek çip sıkıntısını kısa süre içerisinde ortadan kaldırılmasını hedefliyor. Ancak özellikle konsollarda daha derin bir şekilde yaşanmaya başlanan çip sıkıntısı, oyun konsollarını satın almak isteyenler tarafından ciddi bir şekilde eleştiriliyor. 

Özel Diledi!

Takeshi Kamebuchi sektörle ilgili yaptığı yeni değerlendirmede, özellikle konsol üretimi yapan Microsoft ve Sony başta olmak üzere tüm konsol oyuncularından özür diledi. Kullanıcıların tatmin edilemediğini söyleyen üst yönetici, bu hayal kırıklığı yaratan durum için özür dilediğini belirterek kısa süre içerisinde mevcut sorunun giderilmesi adına şirket olarak gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. Dünya genelinde en çok çip talebinde bulunan firmaların oyun konsolu üreticilerinin olması çip krizinin daha derin bir şekilde yaşanmasına neden oluyor.





PAYLAŞ