Yeni Nesil İphone Serisinin Türkiye Fiyatı - Haberler - indir.com

Yeni Nesil İphone Serisinin Türkiye Fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-26 12:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Her geçen nesil akıllı telefonların amiral gemisi seviyelerinde bulunan modellerinin fiyatları da bir hayli artmaya devam ediyor. Özellikle Apple tarafında iPhone modelleri oldukça yüksek seviyelerde dolaşıyor. Bu yıl da tasarım ve donanım anlamında değişiklikler ve yenilikler ile sunulması beklenen iPhone 8 serisinde yine bir fiyat artışı bekleniyor. Yeni model serisi hakkında çeşitli sızıntılar gelmeye devam ederken, yeni nesil serinin fiyatlandırma noktasında da meraklar hala sürüyor. Ancak yapılan araştırma ve analizlere göre 2019 yılı içerinde çok daha pahalı iPhone seri modellerini göreceğiz.

Şuan için piyasada bulunan en üst seviye iPhone serisi olan iPhone 7 modelleri 650 dolardan başlangıç fiyatına sahip. Bu rakam ise ülkemizde 2400 TL gibi bir rakama denk geliyor. Ancak eklenen kdv ve vergi rakamları ile beraber Türkiye satış rakamı 3800 TL gibi bir rakama dayanıyor. 2018 senesinde yeni nesil olacak ve adının iPhone 9 olması beklenen serinin ise 753 dolar gibi bir fiyata sahip olması beklenmekte. Bu durumda 100 dolarlık bir artış olacak diyebiliriz. Bu rakamları ülkemizdeki kdv ve vergi oranları ile çevirdiğimizde ise 4.000 TL gibi bir rakamsal konumlandırma görebiliriz.

Durumlar böyle iken bu sene 10.yıla özel sürülmesi beklenen iPhone serisinde ise 100 dolarlık bir oynama söz konusu gözükse de, fiyatların oldukça yüksek olması bekleniyor. Çerçevesiz OLED, gelişmiş üst seviye kamera ve 3D sensörler gibi iddialı özellikler ile gelmesi beklenen modelin 1000 dolar seviyelerinde olması beklenmekte. Bu yüzden ülkemizde ise yeni iPhone serisi modellerin 4500-5000 TL gibi fiyat rakamlarında olması hiçte şaşırtıcı olmasa gerek. Bu analizlerin doğruluk oranını yeni seri piyasaya çıktığında göreceğiz.





PAYLAŞ