Yeni Navigasyon Uygulaması İBB Navi Yayınlandı - Haberler - indir.com

Yeni Navigasyon Uygulaması İBB Navi Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-04 09:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Akıllı telefonlarımız gelişmeye devam ettikçe konum ve birçok harita özellikleride gelişmeye devam ediyor. Özellikle geliştiriciler tarafından yeni yetenekler kazandırılan haritalar uygulaması, birçok özellik içeriyor. Özellikle arabalar ile yolculuk esnasında navigasyon uygulamaları bazı zamanlar hayat kurtarıcı olabiliyor. Bu noktada İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen yeni navigasyon uygulaması İBB Navi, İstanbul ve Marmara bölgesindeki trafik sıkışıklığına çözüm olabileceği düşünülüyor. İBB, daha önceki zamanlarda Cep Trafik uygulaması ile trafik izleme noktasında bir adım atmıştı.

Şimdi ise yeni yayınlanan İBB Navi uygulaması yeni özellikler kazanarak işlevselliğini arttırmak istiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen bu 'İBB Navi' navigasyon uygulaması kullanıcılara anlık trafik yoğunluk bilgileri ve güzergahları gösterebiliyor. Marmara üzerindeki tüm şehirlerde canlı trafik bilgileri kullanılıyor ve iBB Navi uygulaması hem iOS hem de Android platformlarına çıkış yaparak kullanıcılara sunuluyor. İBB Navi uygulaması kullanıcıların gidecekleri noktaya direkt olarak arayabildiği gibi kategorilere göre de ayrılmış bölümlere sahip olabiliyor.

Hedef oluşturma noktasında sesli komutlara da sahip olan bu uygulama toplam mesafe, alternatif rotalar ve tahmini varış süresi gibi istatistikleri de gösterebiliyor ve yol boyunca sesli yönlendirme yapabiliyor. İBB Navi uygulaması normal navigasyon özellikleri haricinde üç önemli özelliğede sahip. Söz konusu ilk özellik, bu uygulama İstanbul üzerindeki tüm toplu taşıma araçları ile entegre. Yani toplu taşıma araçları hakkında bilgiler alınabiliyor. Diğer bir özelliğe göre ise rota üzerinde bluunan trafik kameraları canlı bir şekilde izlenebiliyor. Bu görüntüler ile herhangi bir trafik kazası gibi durumlarda bu bilgiler paylaşılabiliyor.

Üçüncü güzel özellik ise, İstanbul üzerinde bulunan otoparkların dopluluk oranlarını bilgileri ile kullanıcıya gösterilebiliyor. İBB Navi uygulaması tüm bu özelliklere ek olarak nöbetçi eczaneler gibi bilgileri gösterebiliyor ve 6 farklı dil seçeneğine sahip olduğunuda sözlerimize ekleyelim.





PAYLAŞ