Yeni Microsoft klavyelerinde Office ve Emoji tuşları olacak - Haberler - indir.com

Yeni Microsoft klavyelerinde Office ve Emoji tuşları olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-16 09:04:03
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Microsoft geçtiğimiz aylarda farklı modellerde klavye tanıtacağını açıklamıştı. Bugün ise bu üreteceği klavyelerde Emoji ve office tuşu ekleyeceği haberleri ortaya çıktı. Bu yeni tuş ile klavyelerde emojiler ve office programları için hızlı bir geçiş imkanı olacak.

Microsoft piyasaya sürmek için hazırlandığı klavyelerinde Office ve Emoji tuşlarını da bulunduracağını açıkladı. Office tuşu klavyenin sağ tarafında bulunan Windows tuşunun yerini alırken kullanıcıların Office uygulamalarına yönlenmesini sağlayacak. Bu yeni klavye düzeni ile diğer klavye üreticileri tarafından belirli bir açıklama yapılmadı.

Microsoft Klavye ve Mouse'u Tarihe GömüyorMicrosoft Klavye ve Mouse'u Tarihe Gömüyor

Yeni Microsoft klavye düzeni karşısında diğer klavye üreticileri ne yapacak?

Office tuşları O,T , W, X, P, D, N, Y, ve L tuşlarına basarak da kullanılması sağlanacak ve Outlook, Teams, Excel, Word ve Powerpoint gibi uygulamaların açılmasını sağlayacak. Bir diğer yeni düğme ise Emoji tuşu. Emoji tuşuna basıldığında Windows 10 arayüzü içerisinde bulunması beklenen bir emoji servisi açılacak. Kullanıcılar bu sekme üzerinden emojileri kolayca kullanabilecek. 

Microsoft dışındaki diğer klavye üreticilerinin ürünlerinde bu tuşlara (Emoji ve Office tuşları) yer verilip verilmeyeceği hala bilinmemezlik içerisinde tartışılıyor. Microsoft tarafından geliştirilen emoji ve office tuşlu klavyeler 15 Ekim tarihinde satışa sunulacak. Kumaştan avuç içi desteği sunarak ergonomik olan versiyonu 59.99 dolar fiyat etiketine sahipken Bluetooth destekli klavyeler ise (Bluetooth 5.0 ve 3 yıla kadar uzun pil ömrü) 49.99 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.


Logitech Yeni Oyun Klavyelerini TanıttıLogitech Yeni Oyun Klavyelerini Tanıttı
Logitech'den MK470 Slim Combo Klavye ve Mouse SetiLogitech'den MK470 Slim Combo Klavye ve Mouse Seti

PAYLAŞ