Yeni MacOS'un En Dikkat Çekici Özellikleri - Haberler - indir.com

Yeni MacOS'un En Dikkat Çekici Özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-06 08:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz akşam gerçekleşen WWDC 2018 etkinliği kapsamında iOS 12, watchOS 12 ve macOS 10.14 sürüm güncellemesi gibi birçok yeni içeriği gördük. Yeni sürümler ile beraber gelecek olan tüm yeni özellikler de tanıtılmış oldu. Apple tarafından açıklanana göre yeni sürüm adı Mojave olurken Apple'ın bu yeni sürüm ile beraber sunmuş olduğu tüm önemli özellikleri sizler için derledik. Apple'ın Mac ve MacBook serisi bilgisayarları için sunmuş olduğu bu yeni sürüm başlıca olarak üst seviye bir performans sunacakken yeni özellikleri de beraberinde getirecek. 10.14 sürümü olan bu yeni MacOS sürümünün tüm yeni ve gelişmiş detaylarına gelin bakalım.

Dark Mode

Apple'ın özellikle gece kullanımları için tüm işletim sistem arayüzünü karanlık temaya çeviren bir modu kullanıcılarına yeni sürüm ile beraber sundu. Beyaz ve açık renk arayüzü uzun zamandır kullanan şirket artık koyu renk temasını kullanıcılara vermiş oldu. Daha çok gece kullanımlarında göz yorğunluğunu dahada azaltacak olan Dark Mode, bu sayede kullanışlı bir özellik olacağa benziyor.

Masaüstü Düzenleme

Masaüstünüzde yer alan belgeler, dosyalar ve resimler dağınık bir yapıda olabiliyordu. Ancak Mojave ile gelen Desktop Stack özelliği sayesinde dosya türüne yada kategorisine olarak bir sıralama ölçümü yapabileceksiniz. Bu sayede masaüstünüzü tek tek düzenlemek yerine toplu bir şekilde sıralayıp düzenlemeniz mümkün olacak.

Gelişmiş Ön İzleme; Quick Look

Apple'ın yeni özelliklerinden birisi olan Quick Look sayesinde ön izlemeyi çok kolay bir şekilde yapabileceksiniz. Bir internet gezintisi sırasında bir görsel için kırpma ve ekran görüntüsü alma gibi işlemleri bu ön izleme özelliği ile çok kolay bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz. Ayrıca gelişmiş ekran görüntüsü alma özelliği sayesinde kısa süreli video kayıtları yapabilecek ve GIF gibi bu görüntüleri sunumlarınızda kullanabileceksiniz.

iOS Cihazlar ile entegre

Masaüstü sürümü Mojave ile beraber artık iOS cihazınız bağlantılı olabilecek. Bu noktada iPhone kameranız ile çektiğiniz bir görüntüyü direkt bir şekilde Mac bilgisayarınıza aktarmanız mümkün olabilecek.

 

 





PAYLAŞ