Yeni MacOS Bir Sur güncellemesi veri kaybına neden olabiliyor - Haberler - indir.com

Yeni MacOS Bir Sur güncellemesi veri kaybına neden olabiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-10 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

macOS Big Sur güncellemesi ile yenilenecek Mac sahipleri az miktarda depolama alanına sahiplerse dikkat etmeleri gerekecek. Çünkü bu şekilde bir durumda sürecin sonunda veri kaybı durumu yaşanabilir. 

Big Sur için gelen güncellemenin ilk kısmı 35.5GB boyutunda indirme sağlıyor. Ardından ise aynı zamanda bir 13 GB indirme yapılması daha gerekiyor. Bu sayede 48.5 GB bir güncelleme ile karşı karşıya gelmek mümkün gibi gözüküyor. Bununla ilgili olarak Mr Macintosh, yeterince yer almaması halinde işlerin kötüye gidebileceğini bildirdi. Söz konusu bu sorun macOS sisteminin sürücüde o boyutta bir yer olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Bu şekilde kurulum sürecini bu şekilde başlatan sistem, yer kalmayınca hata mesajı verebilir. Sonrasında ise bu durumda sıkışık kalan işletim sistemi ile beraber, diskteki verilerin de kayboldu durumu yaşayabilir. 

macOS Big Sur 11.0.1'in ilk beta sürümü yayımlandımacOS Big Sur 11.0.1'in ilk beta sürümü yayımlandı

Hatanın 11.2’den 11.3’e geçilmesi gibi farklı bir versiyona geçen kişileri etkilemiyor. Fakat direkt olarak 11.2 veya 11.3 beta tam kurulumu yapacak olan kişiler bu durumu görebilirler. Yaşanan sorunun çözümü ise farklı durumlara göre değişiklik gösterebilir. Fakat Mr Macibtosh'un paylaşımında da dile getirdiği üzere sistemde FileVault şifreleme açık durumda ise daha da kötü durumlar yaşanabilir. Bu gibi bir durumda ise verileri kurtarmanın en iyi yolu ise bilgisayarı farklı bir Mac cihaza bağlamak gerekir.

Farklı bir Mac bulmanın çok kolay bir durum olmadığını düşününce ise bu da bir sorun yaşatabilir. Diğer türlü ise güncel bir yedeklemeye sahip olanlar için en kolay yol ise macOS sistemini silip yeniden kurmaları gibi gözüküyor. Teknoloji dünyasının başarılı ismi Apple, henüz hataya tam olarak hakim değildir. Fakat macOS Big Sur 11.3 betasında hatanın hala aktif olduğunu görmek mümkündür. Bu sebeple de bir süredir bu hatanın altının çizilmesi ile beraber Amerikalı bir şirketin yakın zaman içerisinde konu ile ilgileneceği de düşünülüyor. 

 


macOS Big Sur çıkış tarihi açıklandımacOS Big Sur çıkış tarihi açıklandı
macOS Big Sur Uyumlu Mac modellerimacOS Big Sur Uyumlu Mac modelleri
macOS Big Sur 11.1 güncellemesi yayımlandımacOS Big Sur 11.1 güncellemesi yayımlandı

PAYLAŞ